SYYT JA HOITO

REAKTIIVINEN IHO

KUIVA, OHUT JA YLIHERKKÄ IHO

Reaktiivista ihoa sanotaan myös herkästi reagoivaksi ihoksi. Reaktiivinen iho on tyypillisesti herkkä iho, joka reagoi ja on yliherkkä joko ulkoisille tai sisäisille tekijöille. Iho tuntuu tyypillisesti lämpimältä, ja siinä on polttavia, pisteleviä ja kiristäviä tuntemuksia. Iho on usein myös ohut ja kuiva. Silmänympärykset ovat usein turvonneet ja yliherkät.

 

Yliherkän ihon reaktioita laukaisevat etenkin seuraavat tekijät:

  • ympäristötekijät, kuten sää ja saasteet

  • stressi ja väsymys

  • puhdistus- ja hoitotuotteet, jotka eivät sovi ihotyypille

  • hankaavat tai ihoa ärsyttävät tekstiilit

capture_decran_2017-06-23_a_17.00.28.png

TIESITKÖ

  • että useammalla kuin joka kolmannella naisella on herkkä, reaktiivinen iho?

  • että 92%* naisista on havainnut reaktiivisen ihon oireiden lievittyvän välittömästi käyttäessään A-Derman Rheacalm Rich soothing creme -voidetta?

* Kliininen tutkimus, johon osallistui 32 iältään 20–61-vuotiasta naista (keski-ikä 32 vuotta), joilla on reaktiivinen iho. Käyttö kerran päivässä 28 päivän ajan.

Erilaiset ihoreaktiot kasvoissa, kuten ihottuma, kutina tai punaiset laikut voivat johtua monista syistä. Myös ruoka-aine- tai siitepölyallergiat voivat aiheuttaa reaktiivisuutta ja iho-oireita, joiden kanssa tulee kääntyä terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

 

REAKTIIVISEN ELI HERKÄN, KUIVAN JA OHUEN IHON HOITO

 

Aluksi tulisi selvittää ja poissulkea, ettei reaktiivinen iho johdu ihosairauksista. Jos ihon reaktiivisuus johtuu ihosairaudesta, ihotautilääkäri auttaa sopivan hoitomuodon valinnassa.

 

Herkkä, kuiva ja ohut iho kaipaa juuri reaktiiviselle iholle sopivia helliä tuotteita, jotka eivät sisällä ihoa ärsyttäviä ainesosia. Oireita on mahdollista hallita panostamalla ihonhoitoon. Ihon puhdistuksessa tulee varoa hankausta ja puhdistustuotteeksi on hyvä valita mieto tuote. Reaktiivinen iho kaipaa tasapainotusta ja kosteutusta, joten kasvovoiteen tulisi sitoa kosteutta iholle.

 

A-Derman Rheacalm-tuotesarja on tarkoitettu herkän, kuivan ja ohuen ihon hoitoon. Puhdista ihosi hellävaraisesti misellivedellä, kosteuta rauhoittavalla kosteusvoiteella ja täydennä hoito silmänympärysvoiteella.