AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021

Atooppinen ihottuma ja urheilu

Kun sinulla tai lapsillasi on atooppinen iho, ihon kuivuus, punaiset läiskät ja kutina ovat arkipäivää. Tämä tilanne voi estää sinua osallistumasta urheilutoimintaan, sillä altistuminen auringolle, kylmälle tai hielle voivat pahentaa oireita. Noudattamalla oikeanlaista hoitorutiinia on mahdollista nauttia urheilun eduista, jotka saavat sinut voimaan paremmin ja vievät ajatukset pois kutinasta! Tässä on muutamia varotoimenpiteitä, jotta voit urheilla huoletta.

 • Hikoilun ihoa ärsyttävien vaikutusten vähentäminen: pyyhi iho säännöllisesti pyyhkeellä hikoillessasi (ei T-paidalla) ja aina hankaamatta.
   
 • Juo säännöllisesti ja runsaasti vettä.
   
 • Valitse vaatteesi huolellisesti: käytä puuvillavaatteita, jotka ovat riittävän väljiä, jotta hiki pääsee haihtumaan, ja joiden saumat eivät hankaa ihoa. Pese vaatteet hyvin käyttämättä huuhteluaineita jokaisen urheilukerran jälkeen.
   
 • Peseydy välittömästi urheilun jälkeen: huuhtele itsesi vedellä, jotta vältät pitkäaikaisen kosketuksen ärsyttävien aineiden, kuten kloorin tai hien kanssa. Käytä saippua-aineetonta puhdistustuotetta, jossa on fysiologinen pH (ei pukuhuoneessa tarjolla oleva tuote!). Taputtele iho kuivaksi ja, jos mahdollista, levitä pehmentävää ihonhoitotuotetta heti suihkusta tultuasi rauhoittamaan mahdollisesti ärtynyttä ihoa.
   
 • Suojaudu auringolta sekä ”äärimmäisiltä” lämpötiloilta: atooppista ihoa on suojattava erityisen hyvin levittämällä sopivaa, hajusteetonta aurinkovoidetta kahden tunnin välein ja käyttämällä hattua. Sinun tulisi myös välttää intensiivisiä aktiviteettejä alle -5 °C:n tai yli +30 °C:n ulkolämpötiloissa (erityisesti erittäin allergisoivien saastehuippujen aikana), koska lämpötilaerot tekevät ihosta hyvin herkän.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Neuvoja asiantuntijalta

Liikunta ja urheilu ovat hyvä lisä ihosairauksien hoitoon. Niillä on myönteisiä vaikutuksia mieleen ja hyvinvointiin. Ne auttavat myös torjumaan stressiä, joka on yksi atooppista ihottumaa pahentavista tekijöistä.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

 • Ennen veteen menemistä levitä kaikille ihottumasta kärsiville alueille eristävää voidetta, joka luo suojakalvon ärsyttäviä aineita vastaan, kuten klooria tai suolaa vastaan.
   
 • Kun nouset vedestä, huuhtele itsesi nopeasti puhtaalla vedellä (noin minuutin ajan) ja kuivaa itsesi varovasti taputtelemalla puhtaalla pyyhkeellä. Vinkki: käytä mikrokuitupyyhettä, joka on pehmeä herkälle iholle (ja kuivuu nopeasti!).

Onko deodoranttia suositeltavaa käyttää ihottuman kanssa?

Hiki ja deodorantit voivat aiheuttaa ärsytystä, erityisesti antiperspirantit, jotka sisältävät alumiinisuoloja. Niitä ei suositella herkälle iholle. Siksi niiden käyttöä on parasta välttää ennen urheiluharjoitusta. Ja jos ilman deodoranttia on mahdotonta elää, käytä alkoholitonta ja hajusteetonta deodoranttia ja lisää sitä liikunnan ja suihkun jälkeen.

DERMALIBOUR+ BARRIER

Suojaava voide

Tämä suojavoide antaa pitkäaikaisen suojan kloorin ja suolan vahingoittamalle iholle sekä hikoilun aiheuttamaa ärsytystä vastaan. Sen suojaava koostumus jättää iholle pehmeän, suojaavan kalvon.

DERMALIBOUR+ Insulating Cream

DERMALIBOUR+ BARRIER
Palaa alkuun