AD_SOLAR_BABY-SUNHAT-BEACH_LARGE_2021

Atooppinen ihottuma ja aurinko: miten suojautua?

Aurinko, meri, lomat... eivät ole hyväksi vain mielelle, vaan myös atooppiselle ihottumalle, joka usein paranee kesällä. Vaikka UV-valolla (pieninä annoksina!) on tulehdusta ehkäisevä vaikutus ja se vähentää ihottuman oireita, ihon kuivuus ei katoa ja läpäisyeste on edelleen herkkä. Hikoilu tai meressä uiminen voivat siis nopeasti laukaista reaktioita ja kutinaa. Siksi sinun on jatkettava ihosi hoitamista. Tässä on opas hyödyllisistä ja käytännöllisistä keinoista, joiden avulla voit nauttia auringosta ja kesästä ilman raapimista!

 • Kuten kaikkien ihotyyppien kohdalla, noudata kultaista sääntöä. Älä altista itseäsi UV-säteilylle kello 12 ja 16 välillä, jolloin UV-säteet ovat voimakkaimmillaan. 
   
 • Käytä hajusteetonta aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin (50+) ja joka sopii atooppiselle iholle. 
   
 • Levitä aurinkovoidetta vähintään 15 minuuttia ennen altistumista hankaamatta ja hieromatta liikaa. Levitä aurinkovoidetta uudelleen kahden tunnin välein. 
   
 • Vaatetus on edelleen paras suoja erityisesti nuorimmille. Käytä väljiä ja ilmavia vaatteita, jotta vältät hien ärsyttävän vaikutuksen. Pue nuorimmille UV-säteilyltä suojaat T-paidat. Ja tietysti lippis tai leveälierinen hattu ovat ehdottomia! 
   
 • Rauhoita ihoa auringolle altistumisen jälkeen levittämällä korjaavaa pehmentävää voidetta. 

Pitäisikö atooppisen ihon hoitorutiinejasi muuttaa kesällä?

Ei lainkaan! Sinulla saattaa olla kiusaus luopua päivittäisestä hoidosta, koska oireet vähenevät auringon vaikutuksesta. Sinun ei tule unohtaa ihonhoitorutiineja loman aikana. Ihottuman hoitaminen (pehmentävät voiteet ja kortisonivoiteet) on välttämätöntä joka päivä, jotta voit nauttia kesästä ilman kutinaa.

 • Levitä suolalta ja kloorilta suojaavaa voidetta ennen uintia ja ennen kuin levität aurinkovoidetta. 
   
 • Sama pätee myös ennen ulkoilua, jotta vaatteet eivät hankaisi hikoilevaa ihoa.
   
 • Uinnin tai urheilun jälkeen huuhtele ärsyttävät aineet pois mahdollisimman nopeasti puhtaalla vedellä. Levitä uudelleen aurinkovoidetta, kun menet uudelleen aurinkoon.
   
 • Varo hiekkaa täynnä olevaa pyyhettä, kun kuivaat itseäsi rannalla! Hiekka voi ”kuoria” ihoa (ja laukaista oireet), joten muista ottaa mukaan puhdas pyyhe, jolla voit kuivata itsesi. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Auringolle altistumista päivän kuumimpina tunteina ei suositella. Paras suoja on edelleen käyttää vaatteita, jos mahdollista puuvillaisia vaatteita, ja hattua. Aurinkovoiteessa on oltava riittävä suojakerroin (mieluiten SPF 50+). Päivän jälkeen peseydy sinulle sopivalla puhdistusaineella, jotta kaikki aurinkovoiteen jäämät saadaan pois iholta ja kosteuta ihoa pehmentävällä tuotteella.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

AURINKOSUOJA

AURINKOSUOJA

PROTECT AD SPF 50+ Cream

Erittäin korkean suojakertoimen PROTECT AD SPF 50+ Cream on ensimmäinen aurinkovoide, joka on erityisesti suunniteltu ja testattu atooppisen ihon tarpeisiin ja jonka koostumus on todella miellyttävä.

AURINKOSUOJA
Palaa alkuun