AD_BABY_FIRST-CARE-LAYING-DOWN_LARGE_2021

Vauvojen ja lasten atooppisen ihon hoito

Ihoa kirvelee ja kutittaa: lapsesi kärsii epämukavasta tunteesta ihosta, ja sinun on inhottavaa nähdä hänen kärsivän. Kaikkien vauvojen iho on luonnostaan herkkä (ja tämä on aivan normaalia) eikä se kykene puolustautumaan kaikilta ympäristön haittatekijöiltä, mutta atopiaa sairastavien vauvojen iho on tavallistakin herkemmin reagoiva: se punoittaa, kutisee, siinä on punaisia laikkuja tai jopa rupia. Mitä voidetta käyttää lapsesi tai vauvasi atooppisen ihottuman rauhoittamiseen? Mitä välttää ja miten hoitaa lapsesi ihoa, jotta he voisivat paremmin? Kaikki vinkkimme lasten atooppisen ihon hoitamiseksi.

 • Pese hellävaraisesti. Älä käytä kuorivia aineita tai voimakkaasti vaahtoavia tuotteita, vaan valitse erityisiä vauvoille tarkoitettuja puhdistusgeelejä, -öljyjä tai 2-in-1-geelejä.
   
 • Suihkuta tai kylvetä lapsi lyhyesti (enintään 5 minuuttia), koska kova vesi kuivattaa ihoa. Varmista, että vesi ei ole liian kuumaa (enintään 35 °C), koska kuumuus voi uusia tulehduksen.
   
 • Huuhtele huolellisesti puhtaalla vedellä ja taputtele kuivaksi hankaamatta!
   
 • Käytä pehmeää kylpypyyhettä, jotka on pesty hypoallergeenisella pesuaineella ilman huuhteluaineita ja, jos mahdollista, kuivattu kuivausrummussa.
   
 • Jos sinulla on aikaa, aamukylpy voi virkistää ja rauhoittaa vauvaa huonosti nukutun yön jälkeen.
   
 • Levitä atooppiselle iholle sopivaa pehmentävää voidetta kerran tai kaksi päivässä tai vaipanvaihdon yhteydessä. Ihannetapauksessa levitä voidetta myös kylvyn tai suihkun jälkeen, jotta iho pysyy mahdollisimman kosteutettuna.
   
 • Välttääksesi raapimisen aiheuttamat vahingot pidä lapsesi kynnet lyhyinä.

Miksi minun tulisi käyttää kuivausrumpua, jos minulla on atooppinen iho?

Kuivausrummussa kuivatut vaatteet ovat pehmeämpiä ja joustavampia kuin ilmassa kuivatut, mikä on miellyttävämpää herkälle iholle, eikä huuhteluaineita tarvitse käyttää (jotka usein sisältävät hajusteita ja ovat siksi allergisoivia). Lisäksi keväisin ja syksyisin ilmassa on paljon allergeeneja, jotka voivat laskeutua pyykin pinnalle (ja sitten lapsen iholle), jos pyykki kuivataan ulkona. Allergeenien välttäminen on tärkeää atooppisen ihon suojelemiseksi uusien oireiden puhkeamiselta!

 • Valitse aina hypoallergeeninen ihonhoitotuote: atooppinen iho on allerginen iho. Allergisten reaktioiden riskin vähentämiseksi tarvitaan erityisiä tuotteita.
   
 • Lipidejä täydentävä ja tulehdusta ehkäisevä tuote: atooppinen iho on aina hyvin kuiva ja tulehdukselle altis. Siksi on tärkeää käyttää heti suihkun jälkeen tuotetta, jolla on lipidejä täydentävä ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus, jotta myöhemmin käytettävien pehmentävien ihonhoitotuotteiden vaikutusta voidaan parantaa ja täydentää.
   
 • Kunnioita ihon pH-arvoa: puhdistusaineiden pH-arvon on oltava hapan (hieman alle 5,5), jotta atooppisen ihon pH-arvo laskee. Suosittelemme käyttämään saippua-aineettomia tuotteita.
   
 • Valitse voide, balsamivoide tai pehmentävä maitomainen voide sinun ja lapsesi mieltymysten mukaan. Voiteiden tai balsamien koostumus on voidemainen ja miellyttävä ja sopii kuivimmallekin iholle, maitomaisten voiteiden koostumus on raikkaampi ja kevyempi ja ne sopivat paremmin kohtalaisen kuivalle iholle.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Kun levität pehmentävää voidetta pikkuisen iholle, tee siitä hänelle rentouttava hetki. Sillä on erittäin hyödyllinen rauhoittava vaikutus. Hyödynnä tämä mukava yhteinen hetki lapsesi kanssa ja varmista, että huoneen lämpötila on miellyttävä. Levittäessäsi tuotetta hiero sitä koko vartalolle levein liikkein lapsesi rentouttamiseksi. Voit lopettaa voiteen levittämisen esimerkiksi jalkahierontaan, joka saa aikaan ihanan rentouttavan vaikutuksen.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lisätietoja

Muita vinkkejä atooppisen ihon hoitoon
 

EXOMEGA CONTROL

EXOMEGA CONTROL on ihonhoitosarja vastaa täydellisesti atooppiseen ihottumaan taipuvaisen kuivan ihon tarpeisiin. Sarja sopii koko perheelle syntymästä lähtien ja ehkäisee ihon kutinaa. 

Ihonhoitotuotteet atooppiselle iholle

EXOMEGA CONTROL
Palaa alkuun