AD_PAINFUL-SKIN_WOMAN-HAND-SHOULDER_LARGE_2021
Sisältö

Atooppisen ihon hoito

Sinun (tai lapsesi) atooppisen ihon hoitaminen voi auttaa rauhoittamaan ja ehkäisemään oireiden puhkeamista. Siksi on tärkeää noudattaa oikeita toimenpiteitä joka päivä ja ennen kaikkea pitkällä aikavälillä. Tavoite? Lievittää kutinaa, rauhoittaa tulehdusta ja auttaa ihoa suojautumaan paremmin. Kartoitamme hoitoja ja annamme neuvoja avuksesi!

Atooppisen ihon hoito
puhkeamisvaiheessa

Atooppisen ihottuman oireet vaihtelevat puhkeamisvaiheiden ja remissiovaiheiden välillä. Jokaisella vaiheella on oma hoitonsa: oireiden puhkeamisvaiheen aikana lääkäri voi määrätä lääkevoiteita, kuten kortisonivoidetta, jota käytetään yksinomaan leesioihin (punaisiin laikkuihin) kerran päivässä. Hoitoon tulisi yhdistää päivittäinen pehmentävien ihonhoitotuotteiden käyttö koko vartalolla ihon kosteuttamiseksi, ihon läpäisyesteen vahvistamiseksi ja oireiden epämukavuuden lievittämiseksi.

AD_ATOPIC-DERMATITIS_MOTHER-AND-SON-BACK-ITCHING_LARGE_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_LARGE_2021

Atooppisen ihon hoito
remissiovaiheessa

Puhkeamisvaiheiden välillä eli remissiovaiheessa on erittäin tärkeää jatkaa pehmentävän tuotteen käyttöä kerran päivässä. Tämä auttaa ihoa suojautumaan paremmin ja vahvistamaan ihon läpäisyestettä. Näin oireiden puhkeamista saadaan rajoitettua ja voidaan välttää liian monia lääkehoitoja. 

Ajan mittaan olen kehittänyt rutiinin atooppisen ihoni hoitamiseksi käyttämällä sopivaa saippuaa ja levittämällä pehmentävää tuotetta kerran päivässä! Olen huomannut, että ihoni on vahvempi ja kestävämpi. Lisäksi oireiden puhkeaminen on harvinaisempaa.

Lola, 35-vuotias

Atooppinen ihottuma:
mitä eri hoitomuotoja on olemassa?

Jos lääkäri on todennut, että sinulla on atooppinen ihottuma, hän on ehkä määrännyt sinulle paikallisia kortisonivoiteita. Nämä lääkkeet auttavat lievittämään punoitusta ja kutinaa. Lisäksi pehmentävän ihonhoitotuotteen käyttö ja sopivien puhdistustuotteiden valinta ovat välttämättömiä oireiden puhkeamisen lykkäämiseksi. 

Ihottuman hoito

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021
AD_ATOPIE_CHILD-SCRATCHING-ARM_LARGE_2021

Kaikki vinkkimme
kutinan lievittämiseen

Vaikka sinun tekisi mieli raapia, sinun on parasta välttää sitä, sillä vaikka raapiminen saattaakin helpottaa väliaikaisesti, se voi myöhemmin lisätä kutinaa. Mitä voit tehdä helpottaaksesi oloasi ja vastustaaksesi raapimisen tarvetta? Tutustu kaikkiin vinkkeihimme tästä!

Atooppinen ihottuma: kutinan lievittäminen

Atooppinen ihottuma
ja urheilu

Atooppinen iho voi estää sinua osallistumasta urheiluharrastuksiin, sillä aurinko, kylmyys tai hikoilu voivat pahentaa oireita. Oikeilla ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä voit kuitenkin nauttia kaikista urheilun eduista ja tuntea olosi paremmaksi! Kaikki vinkkimme ovat tästä!

Atooppinen ihottuma ja urheilu

AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-SPORT_LARGE_2021
AD_ATOPIC-DERMATITIS_SOLAR-KIDS_LARGE_2021

Atooppinen ihottuma
ja aurinko

Vaikka UV-valolla (pieninä annoksina!) on tulehdusta ja ihottuman oireita ehkäiseviä vaikutuksia, hikoilu tai suolavesi voivat aiheuttaa reaktioita ja kutinaa. Tutustu käytännöllisiin ohjeisiin, jotta voit viettää kesän ilman raapimista! 

Atooppinen ihottuma ja aurinko: miten suojautua?

Atooppinen ihottuma:
neuvoja yötä varten

Atooppinen ihottuma vaikeuttaa usein yöunia, koska kutina ja raapiminen ovat usein voimakkaampia yöaikaan. Sängyn lämpö ja hikoilu sekä se, että et ole niin kiireinen kuin päivällä, saavat sinut raapimaan ihoasi. Kuinka estää raapimista yöaikaan!

Atooppinen ihottuma: vinkkejä parempiin yöuniin

AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021
Palaa alkuun