AD_ROSACEA_WOMEN-EYES-CLOSED_LARGE_2021
Sisältö

Kasvojen punoitus: sen ymmärtäminen ja hoitaminen

Onko kasvoissasi punaisia laikkuja? Kuten kaikilla muillakin! Itse asiassa kasvojen punoitus on hyvin tavallista. Kuuma tai kylmä ilma saattavat saada kasvosi punoittamaan. Mutta vasta kun punoitus on jatkuvaa tai sitä esiintyy usein, siihen kannattaa kiinnittää huomiota ja hoitaa sitä. Ensin on tunnistettava, mikä laukaisee ihon reaktion, ymmärrettävä punoituksen tyyppi ja valittava ihonhoitotuotteet, jotka tarjoavat pysyvää helpotusta. Asiantuntijoiltamme saat tietoa ja neuvoja jopa kaikkein herkimmin reagoivan ihon rauhoittamiseksi.

Mitä on kasvojen punoitus?

Kasvojen punoitus on ihon muuttumista enemmän tai vähemmän punaiseksi. Iho voi punoittaa tietyltä alueelta (nenä, posket, otsa tai leuka) tai koko kasvoilta. Joskus saatat kuulla teknisempiä sanoja kuvaamaan tätä kasvojen punoitusta: erytroosi, kasvojen eryteema, couperosa-iho tai ruusufinni. Tämä punoitus johtuu ihon syvemmän kerroksen eli verinahan (dermis) pienimpien verisuonten laajentumisesta.

Mikä aiheuttaa tämän punoituksen?

Punoitus kasvoilla voi johtua ihosi herkkyydestä. Kyseessä voi olla pysyvä tai tilapäinen tila. Kasvosi voivat punoittaa esimerkiksi siksi, että ihosi reagoi herkästi, kärsit ruusufinnin kaltaisesta sairaudesta (tunnetaan myös nimellä couperosa-iho) tai olet altis allergioille. Kasvojen punoitus voi myös olla hoidoista, kuten ihon laserhoidosta. Tutustu oppaaseen!

Entä jos sinulla on
herkästi reagoiva iho

Sinulla on todennäköisesti herkkä ja herkästi reagoiva iho, jos ihosi ei siedä mitään tai jos se ylireagoi erilaisiin tekijöihin, jotka eivät vaikuta muihin ihotyyppeihin. Iho tuntuu kireältä, kutisee ja joskus sitä voi jopa kuumottaa. Herkästi reagoiva iho voi myös punoittaa ajoittain. Iholla voi ajoittain esiintyä punaisia laikkuja.

Tämä voi johtua stressistä, kuumuudesta tai kylmyydestä, jonkin tuotteen käytöstä, jopa vedestä tai ihon hankauksesta. Jos haluat lisätietoja herkästi reagoivan ihon hoidosta, oikeista ihonhoitotuotteista ja voiteista punoituksen rauhoittamiseksi, klikkaa tästä.

Herkästi reagoivan, punoittavan ihon rauhoittaminen.

AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021 696x696
AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021 696x696

Entä jos kyseessä on
ruusufinni?

Ruusufinni, joka kutsutaan myös couperosa-ihoksi, aiheuttaa laajalle levinnyttä punoitusta erityisesti kasvojen keskiosissa (nenä, posket, leuka ja otsa) sekä kuivuuden, kuumotuksen ja kirvelyn tunnetta. Iholla voi esiintyä myös pieniä näppylöitä (papuloita tai märkärakkuloita) ja paikallista turvotusta. Kun oireet etenevät, niistä voi tulla pysyviä ja epämiellyttäviä. Haluatko ymmärtää paremmin tätä sairautta ja sen oireita? Miten valita hyvä ruusufinniä ehkäisevä voide? Mitkä ihonhoitotuotteet rauhoittavat tehokkaasti kasvojen punoitusta ja muita ruusufinnin oireita?
Meiltä saat kaiken tiedon!

Kasvojen ruusufinnin rauhoittaminen

Entä jos se johtuu kasvojen laserhoidosta?

Jos kasvoillesi on tehty laserhoito (esimerkiksi pigmenttiläiskien, aknearpien tai pienten hiussuonien poistamiseksi), ihollasi voi esiintyä punoitusta, lievää turvotusta hoidetulla alueella ja auringonpolttaman tunnetta. Tuntemukset häviävät muutamassa tunnissa. Laserhoidon jälkivaikutukset iholla Mitä hoitotuotteita ja voiteita sinun pitäisi käyttää ihon rauhoittamiseksi? Kerromme kaiken tarvittavan.

Kasvojen rauhoittaminen laserhoidon jälkeen.

AD_FRAGILE SKIN_FACE_WOMAN_LOOKING IN MIRROR_2021 472x472
AD_ALLERGY_WOMAN_2021 472x472

Entä jos kasvojen iho on
allerginen?

Olet joutunut kosketuksiin allergisoivan aineen kanssa, ja kasvoillasi näkyy punoitusta ja ihoallergian merkkejä: kyseessä voi olla allerginen reaktio, kuten nokkosihottuma, kosketusihottuma tai ärsytysihottuma. Tällöin kasvoillasi on punaisia laikkuja, pieniä näppylöitä ja ihosi tuntuu kireältä ja kutisevalta. Jos haluat tietää lisää allergisesta ihosta, tutustu vinkkeihimme sopivasta ihonhoidosta ja rutiineista. Lievittääksesi punoitusta ja kasvojen allergian ärsyttäviä oireita saat kaikki neuvot meiltä.

Tunnista ja lievitä kosketusihottumaa

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

 Lue lisää

Miten hoitaa kasvoja?  

 

Palaa alkuun