AD_CONTACT-ECZEMA-HANDS_LARGE_2021
Sisältö

Kosketusihottuman oireiden rauhoittaminen puhkeamisen jälkeen

Olet joutunut kosketuksiin allergisoivan tuotteen tai materiaalin kanssa, ja yhtäkkiä ihosi kutisee ja sinun tekee mielesi raapia! Onneksi on olemassa ratkaisuja, joiden avulla voit lievittää ihoreaktiota ja siihen liittyvää punoitusta tai kutinaa. Seuraavaksi olisi tunnistettava, mikä aiheuttaa oireiden puhkeamisen. Tietoa siitä, mikä laukaisee kosketusihottuman ja kuinka lievittää sitä. 

Allerginen kosketusihottuma:
syyn tunnistaminen

Oireiden lievittämiseksi ei ole mitään muuta keinoa kuin poistaa kontakti allergeenin kanssa. Allergeenia ei kuitenkaan ole aina helppo tunnistaa.... Yleisimpiä syitä ovat pesuaineet, liuottimet, saippuat ja hajusteet, väriaineet, tietyt metallit tai elintarvikkeet. Pelkästään tämän luettelon perusteella aiheuttajaa voi olla vaikea löytää. Tässä tapauksessa sinun tulisi kääntyä lääkärin puoleen, joka auttaa sinua tutkimaan asiaa kysymällä kysymyksiä päivittäisestä elämästäsi ja ammatillisesta toiminnastasi.  Myös allergialääkäri voi tehdä arvioinnin käyttäen laastaritestejä tai epikutaanitestejä. Nämä testit ovat kivuttomia. Niissä selkään levitetään joukko allergeeneja, jotta nähdään, aiheuttaako joku niistä pienen ihottumalaikun. 

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_CONSULTATION-DERMATOLOGIST-OFFICE-WOMEN_LARGE_2021 577x577
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Allerginen kosketusihottuma:
oireiden hoito

Kutakin ihottumatyyppiä voidaan hoitaa eri tavalla: allergisen kosketusihottuman tapauksessa hoito perustuu ennen kaikkea kyseisen allergeenin välttämiseen. Työperäisen kosketusihottuman tapauksessa voidaan ehdottaa asianmukaisia ihonsuojaustoimenpiteitä, kuten käsineitä, altistumislähteestä riippuen. Paikallinen kortisonivoiteiden käyttö (voiteen tai geelin muodossa) auttaa lievittämään oireita. Kun oireiden puhkeamisvaihe on ohi, suosittelemme korjaavan kupari-sinkkivoiteen käyttöä vaurioituneen ihon korjaamiseksi. 

Huonoa tuuria: kosketusihottumani johtui aurinkolaseista. Tuloksena oli joukko rumia punaisia laikkuja kasvoillani, eikä aurinko auttanut asiaa. Päätin suhtautua asioihin huumorilla, piiloutua ison leveälierisen hatun alle... ja ottaa hoitotoimenpiteet vakavasti. 10 päivän kuluessa ihottuma oli lähes hävinnyt.

Aicha, 52-vuotias
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Kosketusihottuman oireisiin käytetään usein kahta tuotetta: lääkärin määräämiä kortisonivoiteita ja kupari-sinkkivoidetta. Paikallishoito on välttämätöntä. Sillä saavutetaan erittäin hyviä tuloksia, kunhan hoitoa noudatetaan säännöllisesti.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri.

DERMALIBOUR +

DERMALIBOUR+ -sarjan tuotteet sisältävät puhdistavan kupari-sinkkipohjan, joka on tarkoitettu ärtyneelle ja herkälle iholle. Se koostuu puhdistus- ja hoitotuotteista, jotka ovat hyviä ratkaisuja punaiselle, kutisevalle ja kirvelevälle iholle.

Ärtyneen ihon ihonhoito
DERMALIBOUR +
Palaa alkuun