AD_SCARS_STRETCH-MARKS-PREGNANCY_LARGE_2021
Sisältö

Raskaus: ihon kutinan lievittäminen

Miksi raskaana olevien naisten vatsa kutisee?

Ihosi venyy, erityisesti vatsan ympärillä, jotta vauva mahtuisi kasvamaan. Siksi on tärkeää huolehtia ihosta, jotta arpijuovia ja raskausarpia voitaisiin välttää. Jos kutina pahenee, on parasta kääntyä lääkärin puoleen, jotta voidaan poissulkea lääkärin hoitoa vaativat syyt. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit lievittää kutinaa ja hoitaa ihoa ennen suurta päivää (ja sen jälkeen!).

Ensimmäisen raskauteni aikana vietin paljon aikaa raapien vatsaani. Minulla oli pientä kutinaa, joka ei ollut ärsyttävää, mutta säännöllistä. Kätilöni vakuutti minulle, että tämä on tavallista. Niinpä päätin ottaa käyttöön iltoihin pienen vatsahierontarutiinin. Aivan kuin olisin hieronut vauvaani vatsani läpi, hyvin hellästi... ja vältyin näin raskausarvilta.

Anna, 25-vuotias.
AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021

Kutinan rauhoittaminen
raskauden aikana

Kehosi muuttuu nopeasti, mikä venyttää ihoa ja voi aiheuttaa epämiellyttävää kutinaa. Voit rauhoittaa kutinaa käyttämällä väljästi istuvia vaatteita, jos mahdollista puuvillavaatteita, jotka estävät hankausta ja joissa tunnet olosi mukavaksi. Kokeile viileää suihkua ja levitä kosteusvoidetta tai glyseriinipitoista geelimäistä hierontaöljyä, joka ravitsee ja pehmentää ihoa. Lopuksi hengitä rauhallisesti ja rentoudu: raskaus voi joskus olla stressaavaa aikaa ja stressi voi pahentaa kutinaa. 

Kosteuta ihoa välttääksesi raskausarvet

Ihon nopea venyminen rikkoo ihon rakennetta ja kollageenikuituja, mikä aiheuttaa raskausarpia ja kutinaa. Raskausarvet kutittavat, koska iho halkeilee ja ohenee kyseisellä alueella. Ne on helppo tunnistaa, sillä ne ovat väriltään vaaleanpunaisia tai violetteja ja aluksi hieman turvonneita. Myöhemmin ne muuttuvat valkoisiksi.

Voit ehkäistä niitä käyttämällä puhdistusöljyä, joka ravitsee ihoa heti suihkun jälkeen, ja levittämällä päivittäin kosteusvoidetta, joka tekee ihosta kimmoisamman. 

Lopuksi, jos sinulla on aikaa, hiero vartaloasi (keskittyen vatsaan, rintaan ja pakaroihin) erityisellä voiteella käyttäen hellävaraisia, pyöriviä liikkeitä. Hierova liike auttaa voidetta imeytymään nopeammin. Hieronta aktivoi myös paikallista mikroverenkiertoa. 

EPITHELIALE A.H.

Massage gel-oil

Tätä geelimäistä hierontaöljyä voidaan käyttää kahdesti päivässä, ja se auttaa häivyttämään sekä arpia että arpijuovia. 

EPITHELIALE A.H Gel-Oil
EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lisätietoja

Lue lisää muista kutinan syistä ja tutustu vinkkeihimme 
 

Palaa alkuun