AD_ATOPIC-DERMATITIS_KIDS_LARGE_2021

Vinkkejä yöksi

Valitettavasti atooppinen ihottuma aiheuttaa usein haasteita öisin (tai jopa unettomuutta), koska kutina ja raapiminen ovat usein voimakkaampia yöllä. Miksi iho kutisee enemmän yöllä? Ensinnäkin sängyn lämpö ja yöllinen hikoilu lisäävät kutinaa. Öisin emme ole myöskään niin kiireisiä kuin päivällä, erityisesti lapset, joilla on öisin enemmän aikaa keskittyä kutinaansa. Tästä johtuen raavimme itseämme. Miten nukkua paremmin epämukavuudesta huolimatta ja löytää rauhan tunne? Muutamia hyviä vinkkejä kutinaa vastaan Tässä ovat kaikki vinkkimme rauhallisempiin yöuniin.

 • Nuku mahdollisuuksien mukaan huoneessa, jossa ei ole mattoa pölypunkkien välttämiseksi.
   
 • Valitse pölypunkkeja ehkäisevä patja tai patjan suojus allergiariskin vähentämiseksi.
   
 • Ota käyttöön rentouttava nukkumaanmenorutiini. Kokeile lukemista, rauhoittavaa musiikkia, hengittämisharjoituksia tai meditaatiota.
   
 • Jos et saa unta yli 20–30 minuuttiin, nouse ylös ja tee jotain rauhoittavaa, jotta väsymys palaisi. 
   
 • Käytä lääkärin määräämiä hoitotuotteita. 
   
 • Levitä pehmentävää voidetta päivittäin ja jos mahdollista enintään kaksi tuntia ennen nukkumaanmenoa. 
   
 • Vauvoille suositellaan puettavan pienet puuvillakäsineet ja heidän kyntensä on leikattava säännöllisesti, jotta vältytään raapimisen aiheuttamilta vammoilta.
   
 • Lue lapsille iltasaduksi ”Super Romyn suuri ilta” tai ”Super Arthurin suuri ilta”. 
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Nukkuaksesi atooppisen ihottuman kanssa paremmin, sinun on syytä välttää lämpöä ja nukkua viileässä, ilmavassa huoneessa ilman liian kuumia peittoja. Levitä hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa riittävä määrä pehmentävää voidetta, jotta se vaikuttaa koko yön ajan. Lukeminen illalla ennen nukkumaanmenoa voi auttaa lasta rentoutumaan, jotta hän nukkuisi rauhallisemmin.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

Millaisia unihäiriöitä atooppiseen ihottumaan liittyy?

Atooppisen ihottuman aiheuttama kutina johtaa vaikeisiin yöuniin niin aikuisilla kuin lapsillakin. Nukkumaanmenosta voi tulla stressin ja huolen aikaa, mikä ei edistä nukahtamista. Lisäksi uni voi olla levotonta yöllisten heräämisten takia ja nukahtaminen uudelleen voi olla vaikeaa. Joillakin myös uniapnea voi vaikuttaa tähän. Unihäiriöt voivat olla varoitusmerkki vakavasta atopiasta.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lisätietoja

Muita vinkkejä atooppisen ihon hoitoon
 

 • Atooppinen ihottuma ja aurinko 

EXOMEGA CONTROL

Anti-itching emollient bath

Täydellinen vaihtoehto ihon rauhoittamiseksi iltaisin, valmistelemaan sitä muita hoitotuotteita varten ja parantamaan yöunia.

EXOMEGA CONTROL
Palaa alkuun