AD_MODELS_WOMAN-CREAM-EYE-CONTOUR_2021
Sisältö

Miten hoitaa kuivaa ihoa?

Tuntuuko kasvojesi iho kuivalta? Tuntuuko se kireältä? Kuoriutuuko se joskus? Onko siinä pieniä raitoja tai laikkuja? Tuntuuko se epämukavalta? Sanomme helposti, että meillä on kuiva iho. Todellisuudessa kuivuutta on monenlaista, ja jokaiseen kuivuuteen on omat syynsä, oireensa, alueensa... ja kosmeettiset reaktionsa. Onko ihosi hyvin kuiva, kuiva vai vain kuivunut? Kun ihon kuivuus määritellään oikeilla sanoilla, tiedetään, millaista hoitoa, kosteuttavaa vai ravitsevaa voidetta, iho tarvitsee ja mitä hoitorutiineja iholle kannattaa käyttää. Tarvitsetko oikeita neuvoja? Asiantuntijamme opastavat sinua.

Kasvot: millainen on kuiva iho?

Erityistilanteita (atopia, ihottuma jne.) lukuun ottamatta kuivalla iholla tarkoitetaan ihoa, jolta puuttuu vettä ja/tai lipidejä. Molemmissa tapauksissa iho on heikentynyt, sen on vaikeampi huolehtia suojaavasta tehtävästään ja se on herkempi ulkoisille haittatekijöille. Kun kasvojen iholta puuttuu vettä, puhutaan kuivuneesta ihosta. Mutta jos iholta puuttuu rasvaa (eli lipidejä), se on kuiva tai erittäin kuiva. Kun olemme tunnistaneet kuivuuden syyn, voimme oikeilla hoitotuotteilla (ja oikeilla tavoilla) auttaa ihoa taistelemaan kuivuutta vastaan ja palauttaa ihon tasapainon. Ratkaisu? Ravitse tai kosteuta kuivaa ihoa sen tarpeiden mukaan ja ota käyttöön sopiva hoitorutiini.

Entä jos sinulla on
kuiva iho?

Iho tuntuu kireältä, kutisee ja joskus kuoriutuu (ns. hilseilee): nämä kaikki ovat merkkejä kuivuudesta. Ihosi voi olla kuiva luonnostaan ja ulkoiset haittatekijät voivat pahentaa sitä. Oireiden lievittämiseksi on tärkeää tunnistaa kuivuutta aiheuttavat tekijät ja käyttää kuivalle tai erittäin kuivalle iholle sopivia kasvovoiteita. Lue lisää täältä.

Kuiva iho? Käytä ravitsevia voiteita ja hoitotuotteita

 

AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021 696x696

Entä jos ihosi on
vain kuivunut?

Kuivuneelta iholta puuttuu vettä: se on menettänyt elinvoimansa ja on karhea, meikki ei pysy iholla ja se voi korostaa pieniä, kuivuudesta aiheutuneita, juonteita. Toisin kuin kuiva tai erittäin kuiva iho, jotka ovat pysyviä tiloja, kuivuus on väliaikaista ja voi koskettaa kaikkia ihotyyppejä. Kuivuus voi johtua epäsopivan kosmetiikan käytöstä, väsymyksestä, liiallisesta altistumisesta auringolle, talvikauden kylmyydestä... Ymmärtääksesi, miksi ihosi on kuivunut, ja mitä hoitotuotteita sinun kannattaa käyttää kuivan ihosi ravitsemiseksi, noudata neuvojamme.

Kuivunut iho? Käytä kosteuttavia voiteita ja hoitotuotteita

AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021 696x696

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lue lisää

Miten hoitaa kasvojen ihoa?

 

Palaa alkuun