AD_SHOWER_WOMAN-UNDER-WATER_LARGE_2021
Sisältö

Erittäin kuiva iho: kutinan rauhoittaminen suihkun jälkeen

Sinulla tai perheenjäsenelläsi saattaa olla erittäin kuiva iho, joka ilmenee krokotiilin ihona, se halkeilee, kuoriutuu, tuntuu kireältä ja kutisee. Vaikka suihkussa käynti tuo usein hetken helpotuksen, kuiva iho voi entistä huonommin sen jälkeen. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit kosteuttaa ihoasi päivittäin ja saada sen tuntumaan miellyttävämmän. 

Kseroosin tunnistaminen
tai ihon äärimmäinen kuivuus

Mikä on kseroosi? Se on tila, joka johtuu heikentyneestä ihon läpäisyesteestä. Siihen liittyy kaksi pääasiallista oiretta. Ensinnäkin iho on hyvin kuiva. Kuivuus voi ilmetä suomuina (iho halkeilee ja kuoriutuu) tai karheutena (kova, paksu iho). Toiseksi tunnet huomattavaa epämukavuutta, jolle on ominaista kutina, kiristys ja kirvely. Jos tunnistat nämä oireet, kärsit todennäköisesti kseroosista.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 outputWidth=577&outputHeight=577
AD_ATOPIC-DERMATITIS_WOMAN-ARM_LARGE_2021

Miksi iho kutisee
suihkun jälkeen?

Jos ihosi tuntuu kiristävältä ja kutiavalta suihkun jälkeen, se johtuu siitä, että suihkussa yhdistyy useita ärsyttäviä tekijöitä. Ensinnäkin veden lämpötila saattaa olla liian kylmä tai liian kuuma. Varsinkin kun vesi höyrystyy huoneeseen, se imee osan ihon kosteudesta, mikä lisää kiristystä ja kutinaa. Myös pesun ja kuivauksen aiheuttama hankaus voivat ärsyttää ihoa! Lisäksi epäsopivien tuotteiden käyttö ärsyttää ihoa, saa sen reagoimaan herkemmin ja siten lisää sen epämukavuutta.

Ihon kuivuus: 
oikean puhdistustuotteen valinta

Jotta suihkussa käyminen olisi ihoasi rauhoittavaa, on tärkeää valita puhdistusaine, joka sopii kuivalle iholle. Valitse saippua-aineeton, lipidejä täydentävä ja korjaava puhdistusgeeli tai -öljy. Ihoärsytysriskin vähentämiseksi on varmistettava, että tuote on saippua-aineeton, ei sisällä sulfaattisia pinta-aktiivisia aineita ja että sen fysiologinen pH-arvo (noin 5,5) on lähellä ihon pH-arvoa.

ad_xerose-hands_large_2021
AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-ARMS_LARGE_2021

Ihon kuivuus:
hyvät hoitotavat ennen suihkua ja sen jälkeen

Kun käyt suihkussa, käytä haaleaa vettä äläkä vietä suihkussa viittä minuuttia pidempään. Kun poistut suihkusta, taputtele ihosi kuivaksi, älä hankaa. Levitä lopuksi ravitsevaa, kuivuutta ehkäisevää voidetta. Käytä voidetta kahdesti päivässä tai vähintään kerran suihkun jälkeen.

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Tapaa asiantuntijamme

Ihon hydrolipidikalvon korjaamiseksi, on tärkeää levittää kosteusvoidetta suihkussa käymisen jälkeen ihon. Voide vähentää kuivuutta ja hoitaa ihoa. Tuoksuvat koostumukset eivät ole haitallisia, vaan päinvastoin, ne voivat jopa saada sinut käyttämään tuotetta joka päivä.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

Ihon kuivuus:
oikea hoitotuote ja sen käyttö

Käytä ravitsevaa, kuivuutta ehkäisevä voidetta. Käytä voidetta kahdesti päivässä tai vähintään kerran suihkun jälkeen. Lämmitä tuotetta käsissäsi ennen sen levittämistä levein, hellävaraisin vedoin. 

AD_NUTRITION_WOMAN-APPLYING-CREAM-LEGS_SQUARE_2021 577x577
Palaa alkuun