Myynti

Myynti

A-DERMA-tuotteita myydään apteekeissa. Löydät sinua lähimmät apteekit ”Kaikki myyntipisteemme” -sivulta.

Valitettavasti emme voi lähettää näytteitä, koska pyyntöjä tulee niin paljon. Voit käydä apteekissa tutustumassa ihonhoitotuotteisiimme.

Henkilötiedot

Henkilötiedot

Keräämme henkilötietojasi tiettyä tarkoitusta varten (esim. kilpailuja, kanta-asiakasohjelmia, tiedotusta jne. varten). Yleissääntönä on, että emme säilytä tietojasi, kun tarkoitus on saavutettu. Säilytämme tiedot kolmen vuoden ajan suoramarkkinointitarkoituksiin, ellet kiellä sitä.
Joskus meidän on arkistoitava tietoja pidemmäksi aikaa täyttääkseen lakisääteiset velvoitteemme (esim.
kosmetiikkavalvonta, laadunvalvontaosasto jne.). Kun emme enää tarvitse henkilötietojasi, varmistamme kaikissa tapauksissa, että ne tuhotaan kokonaan tai tehdään anonyymeiksi. Lue lisää tietosuojakäytännöstämme.

Koostumukset/ainesosat

Koostumukset/ainesosat

Koostumus, ainesosat, olemme täysin avoimia

Propyleeniglykolia käytetään kosteuttavana ainesosana. Sillä on pehmittäviä ominaisuuksia, jotka antavat tuotteelle kosteuttavan vaikutuksen. Sitä voidaan käyttää myös liuottimena tai viskositeetin säätelyaineena (antaen tuotteille parhaan mahdollisen koostumuksen).

Mineraaliöljyt ovat raaka-aineita, jotka koostuvat ainoastaan
hiili- ja vetymolekyyleistä. Niitä käytetään kosmetiikka-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa (suojakalvona ja ilmatiiviiden pakkausten ainesosina). Niiden tärkein ominaisuus on pysyä ihon pinnalla ja luoda suojaava kalvo tunkeutumatta ihon kerroksiin. Ne kosteuttavat ja pehmentävät kuivaa ihoa ja suojaavat sitä ympäristön aiheuttamalta ärsytykseltä. Ne ovat vakaita ja tehokkaita pitkällä aikavälillä.
Kaikki mineraaliöljyjä sisältävät koostumuksemme täyttävät kosmetiikkasäädösten tiukat vaatimukset ja korkean puhtaustason farmaseuttisten standardien mukaisesti. Vaadimme toimittajiltamme, että raaka-aineet on valmistettu Euroopan farmakopean standardien mukaisesti. Valvomme laatua myös sisäisesti.
Saksan liittovaltion riskinarviointiin erikoistunut instituutti (German Federal Institute for Risk Assessment, BfR) on vahvistanut mineraaliöljyjen riskittömyyden. Ne ovat täysin turvallisia kuluttajien terveydelle, ja ne tunnetaan myös erinomaisesta siedettävyydestään sekä suojaavista että kosteuttavista ominaisuuksistaan. Mineraaliöljyt ovat raaka-aineita, jotka koostuvat ainoastaan
hiili- ja vetymolekyyleistä. Niitä käytetään kosmetiikka-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa (suojakalvona ja ilmatiiviiden pakkausten ainesosina). Niiden tärkein ominaisuus on pysyä ihon pinnalla ja luoda suojaava kalvo tunkeutumatta ihon kerroksiin. Ne kosteuttavat ja pehmentävät kuivaa ihoa ja suojaavat sitä ympäristön aiheuttamalta ärsytykseltä. Ne ovat vakaita ja tehokkaita pitkällä aikavälillä.
Kaikki mineraaliöljyjä sisältävät koostumuksemme täyttävät kosmetiikkasäädösten tiukat vaatimukset ja korkean puhtaustason farmaseuttisten standardien mukaisesti. Vaadimme toimittajiltamme, että raaka-aineet on valmistettu Euroopan farmakopean standardien mukaisesti. Kaiken lisäksi valvomme laatua myös sisäisesti.
Saksan liittovaltion riskinarviointiin erikoistunut instituutti (German Federal Institute for Risk Assessment, BfR) on vahvistanut mineraaliöljyjen riskittömyyden. Ne ovat täysin turvallisia kuluttajien terveydelle ja tunnetaan myös erinomaisesta siedettävyydestään sekä suojaavista että kosteuttavista ominaisuuksistaan.

Tuotteemme eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Lukuun ottamatta seuraavia tuotteita: Dermalibour+ CICA Repair Stick, LES INDISPENSABLES Lip Stick, PRIMALBA Cleansing Lotion ja Cocoon Cream, Phys-AC Hydra ja DERMALIBOUR+ Barrier, jotka sisältävät mehiläisvahaa sen ravitsevien ja pehmentävien ominaisuuksien vuoksi.
Mitään tuotteistamme ei ole testattu eläimillä.

Tuotteemme eivät ole luomutuotteita. Niissä on keskimäärin 87 % luonnollista alkuperää olevia ainesosia ja DERMALIBOUR+ Purifying Repairing CICA-Cream -voiteessa jopa 100 % . Kaikki vaikuttavat ainesosamme ovat eettisesti ja kestävin menetelmin hankittuja, ja kaikki tuotteemme sisältävät arvokasta kasviperäistä vaikuttavaa ainesosaamme, Rhealba®-kauraa, joka on kasvatettu luomuviljelyllä ja jolla on lyhyt toimitusketju Lounais-Ranskasta.

Tuotteissamme tarvitaan kaikkia valitsemiamme ainesosia. Dermokosmetiikkatuotteen on vastattava ihosi tarpeita. Tuotteet sisältävät yhtä tai useampaa vaikuttavaa ainetta ja apuaineita, jotka on huolellisesti valittu niiden tehokkuuden tai oireen hoidossa tarvittavan vaikutuksen perusteella.
Näiden ainesosien yhdistelmä takaa:
– Miellyttävä koostumus, jotta kuluttaja haluaa käyttää tuotetta tai pitää kiinni ihonhoito-ohjelmastaan.
– Vakaa koostumus, joka takaa tehokkuuden pitkällä aikavälillä.
– Asianmukainen säilyvyys tuotantohetkestä sen viimeiseen käyttöpäivään asti ja koko käytön ajan.
– Kaiken tämän lisäksi varmistetaan tuotteen siedettävyys tiettyjen ihosairauksien hoidossa.
Tuotteissamme on täydellinen tasapaino huolellisesti valittuja ainesosia, joilla jokaisella on tärkeä tehtävä.

Pierre Fabre -konsernin kehittämät Sterile Cosmetics -tuotteet ovat ainutlaatuinen vaihtoehto ja maailman ensimmäinen tuotesarja niille kuluttajille, joiden iho on yliherkkä tai allerginen ja jotka haluavat tuotteita täysin ilman säilöntäaineita. Näiden tuotteiden valmistuksessa ei tarvita säilöntäaineita ainutlaatuisen ja ilmatiiviin pakkauksensa ansiosta.

Tuotteiden tulee olla tehokkaita ja turvallisia niin kauan kuin niitä käytetään. Siksi meidän on yleensä lisättävä tuotteisiin säilöntäaineita, jotta voidaan estää niiden pilaantuminen. Säilöntäaineiden ansiosta voimme taata tuotteidemme säilyvyyden viimeiseen käyttöpäivään saakka.

Jos tuote sisältää ainesosan nanometrisessä muodossa, pakkauksen ainesosaluetteloon merkitään sen nimen perään [nano]. Nanohiukkasia käytetään laajalti elintarvike- ja kosmetiikkateollisuudessa. Niitä on käytetty esimerkiksi aurinkotuotteissa jo lähes 20 vuoden ajan. Itse asiassa ainesosan nanometrinen muoto varmistaa, että auringonvalolta suojaava vaikuttava ainesosa levittyy hyvin ja että tuote on tehokkaampi. Eurooppalaiset ja kansainväliset terveysviranomaiset ovat vahvistaneet nanohiukkasten turvallisuuden ja laatineet tiukat testausohjelmat, joita vaaditaan ennen niiden käytön sallimista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hiukkaset muodostavat todennäköisemmin 100 nm:n kokoisia ryhmiä, jotka eivät läpäise ihoa. Olemme myös testanneet tuotteemme osoittaaksemme, että nanohiukkaset eivät läpäise ihoa. Jos tuote sisältää ainesosan nanometrisessä muodossa, pakkauksen ainesosaluetteloon merkitään sen nimen perään [nano]. Nanohiukkasia käytetään laajalti elintarvike- ja kosmetiikkateollisuudessa. Niitä on käytetty esimerkiksi aurinkotuotteissa jo lähes 20 vuoden ajan. Itse asiassa ainesosan nanometrinen muoto varmistaa, että auringonvalolta suojaava vaikuttava ainesosa levittyy hyvin ja että tuote on tehokkaampi. Eurooppalaiset ja kansainväliset terveysviranomaiset ovat vahvistaneet nanohiukkasten turvallisuuden ja laatineet tiukat testausohjelmat, joita vaaditaan ennen niiden käytön sallimista. Tutkimukset ovat osoittaneet, että hiukkaset muodostavat todennäköisemmin 100 nm:n kokoisia ryhmiä, jotka eivät läpäise ihoa. Olemme myös testanneet tuotteemme osoittaaksemme, että nanohiukkaset eivät läpäise ihoa.

Parabeenit ovat luonnossa esiintyviä säilöntäaineita, joita on myös hedelmissä ja vihanneksissa (mansikoissa, porkkanoissa, sipuleissa). Parabeeneja on erityyppisiä, ja niitä on käytetty kosmetiikkatuotteissa jo pitkään estämään pahalaatuisten bakteerien ja sienten kehittymistä. Vain neljää käytetään kosmetiikassa: METYLPARABEN, ETHYLPARABEN, PROPYLPYLPARABEN ja BUTYLPARABEN. Jokaisen parabeenimuodon pitoisuus on määritelty niin, että varmistetaan hyvä suoja mikrobeja vastaan, mutta samalla taataan käyttäjien turvallisuus.
Meillä on kattavaa toksikologista tietoa ja sitä päivitetään kemiallisten arvioiden ja tieteellisen kehityksen myötä.
Erinomaisen tietämyksemme ansiosta pystymme käyttämään näitä aineita turvallisesti. Vastauksena kuluttajien huoliin pyrimme kuitenkin poistamaan ne suunnitellessamme tuotteiden koostumuksia uudelleen.

Emme käytä tuotteissamme todistetusti hormonitoimintaa häiritseviä aineita.
Kaikki tuotteissamme käyttämämme ainesosat analysoidaan huolellisesti, jotta voimme taata tuotteiden olevan turvallisia ja tehokkaita.
Seuraamme kehitystä ja olemme valmiita ottamaan huomioon kaiken tieteellisen tutkimuksen ja Euroopan kosmetiikka-asetusten muutokset.

Kosmetiikkavalmisteissa silikonit (CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, CYCLOMETHICONE jne.) tarjoavat erinomaisia aisteja helliviä ominaisuuksia: ne parantavat tuntumaa (levittyvyys, pehmeys) ja lopputulosta (puuterimainen, kuivempi, mattapintainen). Näillä ominaisuuksilla pyritään varmistamaan, että ihmiset jatkavat tuotteen käyttöä pitkällä aikavälillä.
Kansainväliset viranomaiset, kuten kuluttajien turvallisuutta käsittelevä komitea (Scientific Committee on Consumer Safety, SCCS), pitävät silikoneja turvallisina ainesosina. Ne ovat kemiallisesti reaktiokyvyttömiä materiaaleja, joita iho sietää hyvin, eivätkä ne tuki ihohuokosia, ärsytä tai allergisoi.

Kiistanalaisia ainesosia koskevat huolet ovat meille erittäin tärkeitä.
Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme voidaksemme jättää pois kuluttajia huolestuttavat ainesosat.
Käyttäjistä voi tuntua, etteivät tuotteemme muutu tarpeeksi nopeasti .Ainesosan muuttaminen tai koostumuksen muokkaaminen vie aikaa, koska meidän on varmistettava, että uusi koostumus on yhtä tehokas ja turvallinen kuin edellinen, ja tämä prosessi vaatii monia tutkimuksia.

Työskentelemme jatkuvasti tuotteidemme luonnollisuudeneteen.
A-DERMA-tuotteet sisältävät keskimäärin 87 % luonnollista alkuperää olevia ainesosia ja esimerkiksi DERMALIBOUR+ CICA-voide jopa 100 % .
Kaikki tuotteemme on valmistettu Rhealba®-kaurasta, joka on luomuviljelty Lounais-Ranskassa ja jolla on lyhyt toimitusketju.

Ympäristö/ekosuunnittelu

Ympäristö/ekosuunnittelu

Olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti ja luomaan myönteisiä yhteistyökumppanuuksia vähentääksemme vaikutustamme luontoon ja sen monimuotoisuuteen Rhealba®-kauran viljelyyn valituista luomuviljelymenetelmistä aina tuotteidemme ekosuunnitteluun saakka.

Kyllä, tämä on lähellä sydäntämme ja on osoitus sitoutumisestamme ihmisiin ja luontoon.
Luonnon osalta meille kaksi meille erittäin tärkeää yhteistyökumppanuutta ovat:
20 vuotta sitten aloitettu yhteistyö ranskalaisen Climat Local -yrityksen kanssa, joka pyrkii torjumaan ilmaston lämpenemistä istuttamalla pensasaitoja.
Pensasaidat sitovat kasvihuonekaasuja, tarjoavat suojaa luonnon monimuotoisuudelle, torjuvat maaperän eroosiota, johtavat sadevettä ja suojaavat viljelyksiä toimimalla tuulensuojina.
Vuodesta 2014 lähtien on istutettu yli kuusi kilometriä pensasaitoja. Istutettujen pensasaitojen määrä sitoo kasvihuonekaasuja määrän, joka vastaa yli 595 edestakaista lentomatkaa Pariisista New Yorkiin.
Lisäksi vuonna 2015 allekirjoittamamme yhteistyö Ligue de Protection des Oiseaux (LPO) -suojeluliiton kanssa antaa meille mahdollisuuden osallistua lintujen suojeluun, auttaa ylläpitämään ja kehittämään luontoa sekä sen monimuotoisuutta Terre d'Avoine -alueella Puylaurensissa Tarnissa. Tämä sijainti A-DERMAlle tärkeä paikka, sillä Rhealba®-kauran siemeniä tuotetaan siellä luomuviljelyn ja agroekologisten menetelmien avulla.
Ihmisten osalta meille tärkeää on historiallinen yhteistyökumppanuutemme ekseemasäätiön (Eczema Foundation) kanssa, joka on atooppisen ihottuman tutkimukseen keskittynyt yrityssäätiö ja joka rahoittaa tämän vakavimman ihottumamuodon kliinisiä tutkimuksia. Se toimii
edistääkseen tutkimusta ja tarjotakseen tietoa potilaille, jotka sitä usein tarvitsevat.
Olemme ylpeitä myös kumppanuudestamme Phenixin kanssa. Phenix on ranskalainen start-up-yritys, joka kehittää innovatiivisia ratkaisuja myymättä jääneiden elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden hyödyntämiseksi köyhyydessä elävien ihmisten hyväksi. Välitämme myymättömät, kulutukseen kelpaavat tuotteemme hyväntekeväisyysjärjestöille heidän kauttaan.

Kaikkien hygieniatuotteidemme koostumukset ovat biohajoavia OECD 301B -standardin mukaisesti, lukuun ottamatta LES INDISPENSABLES -sarjan kahta tuotetta: Ultra-Rich Cleansing Bar ja Dermatological Bar.

Rajoitamme tiukasti uuden ja kierrätykseen kelpaamattoman muovin käyttöä: kaikki pullomme ovat kierrätettäviä, ja hygieniatuotteissamme on käytetty jopa 100-prosenttisesti kierrätysmuovia.
Olemme poistaneet tuotteistamme niiden avaamisen estävät muovikalvot.
Olemme vähentäneet muovikorkkien määrää tuubeissamme.
Pyrimme myös käyttämään kierrätysmuovia tuubeissamme. Uusi Universal Cream -voiteemme on ensimmäinen tuote, jossa käytetään kierrätysmuovia, ja muut hoitotuotteet tulevat seuraamaan tätä kehitystä hyvin pian.

Soualissa, Tarnin alueella sijaitseva tuotetehtaamme ottaa 99 % jätteistään talteen lähialueen yritysten kanssa solmittujen yhteistyösopimusten avulla.
Se käyttää myös 80-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa, mukaan lukien Rhealba®-kauran jäämiä (marcs), joita käytetään biomassakattiloissa lämpimän veden ja lämmityksen tuottamiseen.
A-DERMA on myös solminut 20-vuotisen yhteistyön paikallisen CLIMAT LOCAL -yrityksen kanssa, joka pyrkii torjumaan ilmaston lämpenemistä istuttamalla pensasaitoja.
Pensasaidat sitovat kasvihuonekaasuja, tarjoavat suojaa luonnon monimuotoisuudelle, torjuvat maaperän eroosiota, johtavat sadevettä ja suojaavat viljelyksiä toimimalla tuulensuojina.
Vuodesta 2014 lähtien on istutettu yli kuusi kilometriä pensasaitoja. Istutettujen pensasaitojen määrä sitoo kasvihuonekaasuja määrän, joka vastaa yli 595 edestakaista lentomatkaa Pariisista New Yorkiin.

Pierre Fabre -konserniin kuuluva tuotemerkki A-DERMA on arvioinut yritysten yhteiskuntavastuuta koskevaa lähestymistapaansa ISO 26000 -standardin mukaisesti ja sille on myönnetty Ecocert 26000 -huipputaso.

Aina Rhealba®-kauran siemenestä valmiiseen tuotteeseen asti A-DERMA-tuotteet valmistetaan Ranskassa, paikallisesti ja lyhyellä toimitusketjulla lukuun ottamatta ulkoistettuja tuotteita, joita on alle 2 % tuotevalikoimasta (DERMALIBOUR+ Repair Stick, LES INDISPENSABLES Lip Stick, EXOMEGA CONTROL Emollient Spray).

Käytämme ympäristövastuullisia filttereitä: olemme arvioineet filtterimme riippumattomissa laboratorioissa, jotka ovat osoittaneet, että PROTECT-filttereillämme ei ole vaikutusta meriympäristön eliöihin, erityisesti koralleihin.

Green Impact Index on työkalu, jolla mitataan kosmetiikkatuotteiden ja perheen terveystuotteiden ekososiaalista suunnittelua.
Pierre Fabren suunnittelema ja AFNOR-sertifioinnilla arvioitu menetelmä perustuu 20 ympäristö- ja yhteiskuntakriteerin paremmuusjärjestykseen.

Ranskassa pakkauksia pidetään kierrätettävinä, jos ne voidaan kerätä, lajitella ja kierrättää ja jos niistä voidaan valmistaa uusia pakkauksia tai muita tuotteita. Ranskassa ei ole tällä hetkellä kierrätysmahdollisuutta tuubeille. Sitä kuitenkin suunnitteillaan vuodelle 2022. Kaikki pullomme ja pahvirasiamme ovat kierrätettäviä.

Turvallisuus/Testaus

Turvallisuus/Testaus

Emme jousta tuotteidemme turvallisuudessa. Teemme yhteistyötä pätevien toksikologien kanssa arvioidaksemme tuotteemme huolellisesti.

Kosmetiikkavalmisteiden pakkauksissa on kaksi merkintää, joista voidaan
selvittää, onko tuote edelleen käytettävissä. Voit luottaa viimeiseen käyttöpäivään. Se on päivä, johon asti takaamme tuotteidemme tehokkuuden ja vakauden. Tämä on pakollista Euroopassa hygieniatuotteille, joiden viimeinen käyttöpäivä on alle 30 kuukauden kuluttua tuotteen valmistuksesta. Tämän lisäksi tuotteisiin on merkitty PAO (period after opening), jonka symboli on avattu purkki. Symbolissa on numero ja kirjain M, joka tarkoittaa ”kuukautta”. Luku kertoo kuukausien lukumäärää, joiden ajan tuotetta voidaan käyttää vaaratta sen avaamisen jälkeen. Tyhjiöpakatuissa tuotteissa (airless- tai sterile cosmetics -tuotteet) ei ole PAO-merkintää, sillä niitä voi käyttää niin kauan kuin haluat, kuitenkin suositellun kolmen vuoden rajan puitteissa.

Jos uskot, että tuotteesi on viallinen, voit ottaa yhteyttä laadunvalvontaosastoomme, joka pyytää sinua tarvittaessa lähettämään tuotteesi heille
testattavaksi. Jos tuote on viallinen, sinulle lähetetään uusi tuote. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Arvioidaksemme kosmetiikkatuotteidemme turvallisuutta ilman
eläinkokeita, käytämme vaihtoehtoisia menetelmiä:
– kehitämme soluviljelmin tehtäviä korvaavia testejä omassa
iholaboratoriossamme, joka perustettiin yli 20 vuotta sitten
– hyödynnämme markkinoilla saatavilla olevia menetelmiä
– osallistumme aktiivisesti
sekä ranskalaisten että eurooppalaisten järjestöjen testausohjelmiin.
Tuemme myös eläinkokeille vaihtoehtoisten menetelmien kehittämistä osallistumalla taloudellisesti Euroopan komission ja Cosmetics Europe -järjestön (eurooppalaisten kosmetiikka-ammattilaisten järjestö) yhdessä toteuttamiin tutkimusohjelmiin.

Jokaisessa tuotteessa on eränumero, jonka avulla voimme tunnistaa sen alkuperän. Näin saamme selville sen valmistuspäivän, raaka-aineet jne., ja näiden tietojen avulla voimme tarvittaessa tehdä erähakuja.

Arvioimme jokaisen tuotteemme osalta sekä raaka-aineiden että lopputuotteen turvallisuuden.
Arvioimme ensin tuotteissamme käytetyt ainesosat: ainesosan pitoisuus tuotteessa, kosketusaika riippuen tuotteen tyypistä (poishuuhdeltavat tai iholle jätettävät tuotteet), tuoteryhmä (kasvot, vartalo, hiukset) ja altistumisalue sekä kohderyhmä, erityisesti ”herkkä” väestö kuten vauvat, lapset, raskaana olevat naiset, ihosairauksista kärsivät jne.
Tämän jälkeen arvioimme valmiin tuotteen turvallisuustason eli teemme alustavia testejä (in vitro) sekä kliinisiä siedettävyystestejä vapaaehtoisilla (in vivo -testi terveellä iholla, sitten kohdeiholla). Jos havaitsemme tuotteen kehitysvaiheessa ongelmia näissä testeissä, tuotetta ei missään tapauksessa saateta markkinoilla, vaan sen kehittäminen aloitetaan alusta. A-DERMAlla turvallisuus on etusijalla. Siksi jokainen tuotteemme saatetaan markkinoille täydellä varmuudella siitä, että se on turvallinen tavanomaisissa käyttöolosuhteissa.

Tuotteita, joita ei ole suunniteltu raskaana oleville naisille, ei testata
raskaana olevilla naisilla. Tuotteidemme käyttö raskauden ja imetyksen aikana riippuu niiden koostumuksesta. Siksi suosittelemme, että otat yhteyttä meihin, jos sinulla on kysyttävää.

Useimmat tuotteistamme sopivat lapsille, jotkut jopa syntymästä lähtien, esimerkiksi EXOMEGA CONTROL -sarja tai DERMALIBOUR+ Purifying Repairing CICA-Cream.

Ei, eurooppalaiset säännökset kieltävät sen.
Eläinkokeet on kielletty Euroopan unionissa vuodesta 2004 lähtien valmiiden tuotteiden osalta ja vuodesta 2013 lähtien näiden tuotteiden valmistuksessa käytettävien ainesosien osalta.
Olemme olleet tämän lähestymistavan edelläkävijöitä, ja käyttäneet jo vuodesta 1995 lähtien innovatiivisia rekonstruoituja ihomalleja.
Pierre Fabren tutkimus- ja kehitystiimit käyttivät vuonna 2019 laboratoriossaan 6 000 rekonstruoitua ihomallia varmistaakseen tuotteidemme turvallisuuden ja tehokkuuden ennen vapaaehtoisilla tehtävien in vivo -testien aloittamista. Testit tehdään ihotautilääkärin valvonnassa ja tarvittaessa käyttäen tehokkaita mittauslaitteita.
Lisäksi osallistumme taloudellisesti Euroopan komission ja kosmetiikkateollisuuden yhdessä toteuttamiin eurooppalaisiin tutkimusohjelmiin, joilla kehitetään vaihtoehtoisia menetelmiä eläinkokeille.