ESIMERKKEJÄ JA TIETOA HOIDOSTA

ÄRTYNYT IHO

MILLAINEN ON ÄRTYNYT IHO?

Iho voi ärtyä monella eri tavalla. Esimerkkejä:

  • kuiva ja ärtynyt iho

  • erittävä ja ärtynyt iho

  • nesterakkulat

  • kutisevat läiskät ja punoitus

  • pistävä ja kiristävä tunne

Miksi iho ärtyy? Joskus ihoa hoidetaan liikaa tai liian voimakkailla kemikaaleilla, jolloin iho herkistyy. Esimerkiksi näppylöiden hoidossa kannattaa käyttää täsmätuotteita näpyille ja hellävaraisia tuotteita muulle kasvojen iholle, jolloin voimakkaille tuotteille ei altisteta koko kasvoja. Herkistynyt iho saattaa reagoida voimakkaasti lämpötilan vaihteluihin kuten saunaan tai pakkaseen sekä erilaisiin kemikaaleihin - ja jopa vaatteiden kosketukseen iholla. Herkkä iho saattaa johtua myös atopiasta, mikä on hyvin yleinen ihovaiva.


istock-480894210.jpg

Miten hoidan ärtynyttä ihoa? Alkuun on hyvä selvittää, mistä ihon ärtyminen ja herkkyys johtuvat. Jos syynä on allergia, ruoka-aineet tai ihosairaus, tällöin sopiva hoito voi löytyä lääkärin avustuksella. Jos oireet ovat pieniä eikä tulehdusta näy, riittää tilanteen seuranta ja päivittäinen hyvä hygienia. On normaalia, että joskus iho punoittaa tai kutittaa. Mikäli ihovaiva pahenee tai haittaa arkipäivää, kannattaa mennä lääkärin tutkimukseen.

Ärtynyttä ihoa on hyvä pestä säännöllisesti, miedoilla pesuaineilla bakteerien pois pesemiseksi. Iho nauttii eniten haaleasta vedestä. Ihon päivittäinen kosteutus on myös erittäin tärkeää.

 

Puhdista ja hoida kasvojesi ihoasi esimerkiksi Rheacalm-tuotteilla, jotka on tarkoitettu herkälle ja reagoivalle iholle.

Kokeile Cutalgan-ihosuihketta rauhoittamaan ihoa. Soveltuu kasvoille, vartalolle, päänahalle ja limakalvoille.