AD_SCARS_SCRATCH_KNEE_LARGE-1_2021
Sisältö

Neljä harhaluuloa haavan paranemisesta, jotka sinun tulisi unohtaa

Pieniä vahinkoja, palovammoja ja kolhuja sattuu elämän aikana! Mutta onneksi vain silloin tällöin. Ei ihme, että arpiin liittyy mitä hulluimpia luuloja! Haluatko välttää pysyviä jälkiä? Tässä on neljä harhaluuloa, jotka kannattaa unohtaa totuuden selvittämiseksi!

Ovatko ruvet hyvä merkki? VÄÄRIN

Olemme niin iloisia pienestä ruvesta. Ajattelemme, että ruven myötä haava parantuu hyvin. Rupi ei ole kuitenkaan välttämätön paranemisen kannalta. Itse asiassa asia on päinvastoin: vähemmän kimmoisa iho ei pysty sulkeutumaan kunnolla eikä välttämään arpeutumista.

Miten välttyä tältä? Vastaus seuraavassa kysymyksessä!

Pitäisikö haavan antaa kuivua vapaasti, jotta se paranisi paremmin? VÄÄRIN

Kuivuminen raittiissa ilmassa on hyväksi pyykille, mutta ei arville! Ihosta tulee huolehtia luomalla sille kostea ja puhdas ympäristö. Ihannetapauksessa tulisi käyttää voidetta, joka auttaa kosteuttamaan ihoaluetta ja ehkäisemään rupien muodostumista. Voit myös suojata haavaa käyttämällä steriiliä sidettä, joka auttaa sitä parantumaan. 

Hoitorutiini uudelle iholle:

 • Puhdista haava pH-neutraalilla puhdistusgeelillä ja kuivaa hyvin. Käytä tarvittaessa antiseptistä ainetta. Tarkista, että jäykkäkouristusrokotuksesi on ajan tasalla.
   
 • Levitä sopivaa parantavaa voidetta kerran tai useita kertoja päivässä ja hiero kohtaa, kunnes haava on sulkeutunut.
   

Edistääkö merivesi paranemista? VÄÄRIN

Unohda merivesi. 

 • Se voi ärsyttää iho. Merisuola ei steriloi tai paranna haavaa, vaan päinvastoin!
   
 • Se voi hidastaa paranemisprosessia, sillä merivesi voi syventää haavaa. 
   
 • Haava voi myös tulehtua, sillä merivedessä elää paljon bakteereja...
   

Onko arpien altistaminen auringolle hyödyllistä? VÄÄRIN

Ei auringonpaistetta, kiitos. Aurinko on yksi eniten arpia pahentavista tekijöistä! Miksi aurinko on niin pahasta? Koska UV-valo aiheuttaa tulehtuneella (punaisella) iholla hyperpigmentaatiota (pigmenttiläiskiä).

Oikea ratkaisu on siis välttää auringolle altistumista. Eikö auringon välttäminen ole helppoa? Siinä tapauksessa peitä arpi mahdollisimman hyvin tai käytä herkälle iholle sopivaa aurinkovoidetta tai hoitavaa voidetta, jossa on SPF 50+ -suojakerroin.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lue lisää 

Lisäneuvoja herkälle iholle
 

AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 477x477

Rhealba-kaura®: ainutlaatuinen

Rhealba-kaura® on luomuviljelty aarre ja vaikuttava ainesosa, jolla on tasapainottavia, rauhoittavia ja korjaavia ominaisuuksia. Sitä on kaikissa tuotteisiimme.

RHEALBA-KAURA®

Palaa alkuun