AD_SCARS_STRETCH-MARKS_PREGNANT-WOMAN_LARGE_2021
Sisältö

Vinkkejä arpijuovien ja raskausarpien vähentämiseen

Koska niiden nimi ei ole kovin imarteleva ja ne ilmestyvät, kun sitä vähiten odotamme, emme voi sanoa pitävämme niistä. Ne ovat kuitenkin melko harmittomia. Ensimmäinen ratkaisu niiden kanssa elämiseen on tutustua niihin paremmin.

Mitä ne ovat ja milloin ne ilmestyvät?

Ne ovat pitkiä raitoja, jotka ovat aluksi purppuranpunaisia ja muuttuvat sitten valkoisiksi tai lähes samanvärisiksi kuin iho.
 Arpijuovat ja raskausarvet ovat merkki elämästä. Ne liittyvät läheisesti hormonaaliseen toimintaan, mutta eivät pelkästään siihen. Ne voivat johtua ihon liiallisesta venymisestä esimerkiksi nopean painonnousun tai -laskun takia, mitä voit kohdata uusissa elämänvaiheissa, kuten murrosiässä.

Mikä aiheuttaa arpijuovia ja raskausarpia?

Tietyt hormonaaliset muutokset, jotka johtuvat pääasiassa murrosiästä tai raskaudesta, aiheuttavat vaihtelua ihon kimmoisuudessa. Kun iho ei ole niin kimmoisa, se voi venyessään repeytyä syvältä orvaskedestä, jolloin syntyy venyneiltä arvilta muistuttavia raskausarpia.
 

Missä arpijuovia ja raskausarpia esiintyy?

Arpijuovia esiintyy pääasiassa vatsalla, rinnoissa, käsivarsissa, pohkeissa ja lanteissa. Tämä on ilmeistä, sillä näillä alueilla iho venyy helposti painonnousun tai -laskun, pituuskasvun tai raskauden aikana.
 

Ketä arpijuovat ja raskausarvet koskettavat? 

Raskausarvet ovat osa useimpien naisten elämää, ja 80 %:lla naisista on näitä pieniä arpia tietyillä kehon alueilla. Yksi syy tähän on se, että naiset kantavat vauvoja! Ensimmäisen raskauden aikana 50–70 %:lla naisista esiintyy raskausarpia, usein raskauden loppuvaiheessa.
Tarkoittaako tämä sitä, että miehet eivät koskaan saa arpijuovia? Miehetkin voivat saada niitä, mutta ovat vähemmän alttiita. Esimerkiksi murrosiässä 25 % tytöistä ja vain 10 % pojista havaitsee arpijuovia.
 

Miten arpijuovia voidaan ehkäistä? 

Arpijuovia tai raskausarpia on vaikea ehkäistä. Voit silti välttää niitä terveellisillä elämäntavoilla ja ennakoimalla ajanjaksot, jolloin arpijuovia ja raskausarpia todennäköisesti syntyy. Kun olet esimerkiksi raskaana, käytä tiettyä tuotetta päivittäin. Kun käytät sitä, ajattele ihon kimmoisuuden stimuloimista.
On tärkeää muistaa, että arpijuovat ja raskausarvet ovat myös elämän jälkiä, eikä niiden tuloa pidä yrittää ennakoida tai välttää hinnalla millä hyvänsä...
 

Miten arpijuovia ja raskausarpia voidaan poistaa? 

Arpijuovat ja raskausarvet eivät katoa itsestään. Niitä voidaan hoitaa. Jos ne ovat mielestäsi rumia, niitä voidaan pienentää. Kuten kaikkien arpien kohdalla, hieronta on niille hyväksi, sillä se parantaa ihon kimmoisuutta.

EPITHELIALE A.H.

Massage gel-oil

Tätä geelimäistä hierontaöljyä voidaan käyttää kahdesti päivässä, ja se auttaa häivyttämään sekä arpia että raskausarpia.
*Arvet, joissa haava on parantunut.

EPITHELIALE A.H Gel-Oil
EPITHELIALE A.H.
AD_WEBSITE_ PDP_OAT_BLOC_2021 577x577 bloc avoine

Rhealba-kaura® on ainutlaatuinen.

Rhealba-kaura® on luomuviljelty aarre ja vaikuttava ainesosa. Sillä on tasapainottavia, rauhoittavia ja korjaavia ominaisuuksia ja sitä on kaikissa tuotteissamme.
RHEALBA-KAURA® 

Palaa alkuun