AD_MANNEQUINS_FEMME-BRUNE-REGARD-VERS-LE-BAS_2021
Sisältö

Miten rauhoittaa ruusufinnistä johtuvaa kasvojen punoitusta?

Onko ihosi punainen nenän, poskien ja leuan alueelta? Onko ihollasi laikkuja, pientä turvotusta ja näppylöitä? Saatat kärsiä ruusufinnistä (tunnetaan myös nimellä couperosa-iho). Vaikka näkyvien oireiden kanssa olisi vaikea elää, , on hyvä muistaa, ettet ole yksin ja että on olemassa ratkaisuja oireiden lievittämiseen ja vähentämiseen. Mikä aiheuttaa ruusufinniä? Mitkä punoitusta ehkäisevät voiteet tai hoitotuotteet rauhoittavat ruusufinniä tehokkaasti ja saavat sen oireet katoamaan? Asiantuntijoiltamme saat kaikki tärkeimmät tiedot ihosi hoitoon. 

Mikä on kasvojen ruusufinni?

Tärkeimmät asiat yhdellä silmäyksellä:

 • Mitä näemme, sen myös tunnemme: poskipäiden tilapäinen punoitus, johon liittyy paikallista kuumotuksen tunnetta, punaisia laikkuja kasvoilla, jotka häviävät painettaessa (eryteema), näppylöitä (papulo-pustuleita), pienten pintaverisuonten laajenemista ja mahdollisesti turvotusta tietyillä ihoalueilla. Nämä erilaiset oireet johtavat näkyviin merkkeihin (iho on punainen ja siinä on näppylöitä) ja epämukavuuden tunteeseen: kirvelyyn tai jopa polttavan kuumottavaan tunteeseen. 
 • Mitä iholla tapahtuu: ruusufinni on krooninen tulehduksellinen ihosairaus, joka vaikuttaa ihon pieniin verisuoniin. Se ilmenee ”lehahdushuippuina” (eli säännöllisin väliajoin toistuvina, voimakkaampina jaksoina). Oireet sijaitsevat kasvojen keskellä (nenä, leuka, posket). Ruusufinni syntyy, kun iho ei enää hoida suojaavaa tehtäväänsä oikein, muuttuu liian läpäiseväksi ja kuivuu: immuunijärjestelmä ei toimi oikein ja aiheuttaa tulehduksen. Tämä saa verisuonet laajenemaan, mikä aiheuttaa punoitusta ihon pinnalla. 
   
 • Mistä se johtuu: ruusufinni voi johtua vanhemmilta perityistä geneettisistä tekijöistä, kuten vaaleasta ihosta ja vaaleista silmistä, tai ympäristötekijöistä (lämpötilan vaihtelut, aurinko). Se voi johtua myös mikroverisuonten epänormaalista reaktiosta lämpöön tai muihin laukaiseviin tekijöihin (mausteinen ruoka, kuumat juomat, alkoholi, tupakointi). Lisäksi se voi johtua kasvojen iholla luonnostaan esiintyvän punkin (Demodex) liiallisesta esiintymisestä.

Kasvojeni ruusufinni ilmaantui vähän ennen 30-vuotissyntymäpäivääni. Se alkoi punoituksella ja kuumotuksen tunteella poskissa. Heti kun ilma kuumenee tai kylmenee, se pahenee... Ajan myötä olen omaksunut ”hyviä” hoitokeinoja: Suojelen ihoani käyttämällä kasvoilleni ruusufinnivoiteita ja rauhoittavia hoitotuotteita

Sonia, 45 vuotta.

Ruusufinni numeroina

60 %

kärsivistä ihmisistä on naisia

30 vuotta

on ikä, jonka jälkeen ruusufinni useimmiten ilmenee

45 miljoonaa

ihmistä kärsii oireista eri puolilla maailmaa

Ruusufinni: herkkä iho päivittäisessä elämässä. Célia Bourdier Pharmaceutical sciences. 2017. dumas-01676601 ”la couperose et la rosacée”. [internet] dermato-info.fr Dr. Fabienne Trouche

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Rajoittaaksesi ruusufinnin oireita (kuumotuksen tunne, verisuonten laajeneminen, punoitus) käytä hajusteetonta kosmetiikkaa, joka ei sisällä alkoholia (tuotteessa nimellä ALCOHOL DENAT) ja tuotteita, jotka eivät tuki ihohuokosia.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

Ruusufinnistä johtuvan punoituksen rauhoittamiseksi ja sen näkyvien oireiden vähentämiseksi ota käyttöön ihonhoitorutiini, jossa yhdistät puhdistuksen, kosteutuksen ja yhden tai useamman erityisesti ruusufinnille soveltuvan tuotteen käytön.
Miten voit lievittää kasvojen punoitusta? Mitä tehokkaita ihonhoitotuotteita ja voiteita sinun tulisi käyttää ihosi hoitoon? Me kerromme sinulle kaiken. 

To do -lista

 • Rajoittaaksesi ruusufinnistä johtuvaa kasvojen punoitusta sinun on ensin käytettävä ihoa rauhoittavia ihonhoitotuotteita, jotka eivät pahenna ihon kuntoa. Kosteuta ihoasi hyvin. Ihonhoitotuotteiden lisäksi muista myös juoda riittävästi vettä päivän mittaan. 
 • Terveelliset elämäntavat edistävät myös tervettä ihoa. Harrasta liikuntaa (altistamatta itseäsi auringolle tai äärimmäiselle kylmyydelle), nuku ja lepää riittävästi ja noudata tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää iholle erinomaisia vitamiineja.

Vältettävää 

 • Yritä välttää tekijöitä, joiden olet todennut ärsyttävän ihoasi. 
 • Vähennä alkoholin, kahvin ja mausteisten ruokien käyttöä, sillä ne edistävät ihosi verisuonten laajentumista. Suosi ruokia, jotka ovat tulehdusta ehkäiseviä ja sisältävät runsaasti hyviä rasvahappoja, kuten hedelmiä, vihanneksia ja rasvaista kalaa (lohta, sardiineja jne.).

Miten puhdistaa ja poistaa meikki oikein ruusufinnille alttiilta iholta?

 • Käytä puhdistusainetta ja meikinpoistoainetta, jotka on suunniteltu erityisen herkälle ja ruusufinnille alttiille iholle. Käytitpä meikkiä tai et, puhdistus (tai meikinpoisto) on ihonhoitorutiinin ensimmäinen askel. Se suojaa ja kosteuttaa ihoa ja vähentää sen punoitusta, laikkuja ja näppylöitä sekä kuumotuksen, kirvelyn ja kiristyksen tunteita.
 • Puhdista kasvot ja kaula hellävaraisesti aamuin ja illoin puhdistusaineella, joko puhdistusvoiteella, -geelillä tai misellivedellä. Jos käytät voidetta, levitä sitä sormenpäilläsi kevyin hierovin liikkein. Tämä on iholle hellävarainen menetelmä ja antaa sille mahdollisuuden rauhoittua ilman kiristyksen tunnetta. Poista voide sitten varovasti vanulapulla.
 • Jos pidät enemmän misellivedestä, levitä sitä kasvoille, silmille ja huulille uudelleenkäytettävällä puuvillalapulla. Ne ovat usein pehmeämpiä kuin kertakäyttöiset vanulaput.
   

Miten rauhoittaa ruusufinnistä johtuvaa punoitusta? 

 • Aamulla ja illalla: Levitä ruusufinnivoidetta rauhoittamaan ihoa, hoitamaan paikallista punoitusta ja rajoittamaan pienten verisuonten näkymistä. Ota pieni määrä voidetta sormenpäihisi ja taputtele sitä varovasti kasvoillesi. Taputtele sitä alueille, jotka ovat punoittavia ja kuumottavia, erityisesti poskiin ja nenään sekä tarvittaessa leukaan. Vältä levittämistä pyörivin liikkein, sillä se voi olla iholle liian voimakasta ja lisätä punoitusta.

RUUSUFINNILLE ALTIS IHO

BIOLOGY A.R

Punoitusta ehkäisevä dermatologinen ihonhoito

Tämä dermatologinen ja sertifioitu luonnonmukainen hoitotuote vähentää punoitusta ja punoituksen voimakkuutta sekä kosteuttaa ja rauhoittaa ruusufinnille altista ihoa.

Lue lisää
BIOLOGY A.R
Palaa alkuun