AD_MODELS_WOMAN-CREAM-FOREHEAD_2021
Sisältö

Kosteuttava kasvojenhoito: kenelle ja mihin tarkoitukseen?

Kun kehossamme ei ole riittävästi vettä, tulee epämiellyttävä janon tunne. Sama koskee myös ihoa! Kosteuden puutteessa janoinen iho menettää elinvoimaisuutensa ja kimmoisuutensa ja siihen voi muodostua esimerkiksi juonteita. Sinun tulee siis antaa ihollesi kosteutusta, vaikka ihosi olisi sekaiho tai rasvoittuva. Ihon kuivuminen koskettaa kaikkia ihotyyppejä. Ihon kuivuminen voi johtua useista tekijöistä: ulkoisista tekijöistä, kuten vuodenaikojen vaihteluista tai ilmansaasteista, sekä stressistä, unenpuutteesta tai epätasapainoisesta ruokavaliosta. Joskus kosteuden puute voi johtua epäsopivasta ihonhoitorutiinista tai liian voimakkaiden tuotteiden käytöstä. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että tämä voidaan korjata helposti käyttämällä oikeanlaisia kosteusvoiteita, jotka antavat iholle sen tarvitsemaa kosteutta. Jos haluat tietää, miten ehkäistä ihon kuivumista ja saada vinkkejä janoisen ihon hoitoon, klikkaa tästä!

Millainen kuivunut iho on?

Tärkeimmät asiat yhdellä silmäyksellä:

 • Se mitä näet, on se mitä tunnet: kuivunut iho menettää heleyttään ja mukavuuttaan ja se voi jopa kuoriutua. Se tuntuu karhealta. Lopulta se menettää myös kimmoisuuttaan. Iho tuntuu kireältä ja se ärtyy helposti.
 • Mitä iholla tapahtuu: Iho koostuu 70-prosenttisesti vedestä, jota siirtyy diffuusion ansiosta jatkuvasti verinahalta (ihon syvimmästä kerroksesta) orvasketeen (ihon pintakerros). Normaalisti fysiologiset mekanismit pitävät ihon hyvin kosteutettuna: verinahka ja orvaskesi ottavat vettä talteen ja säilyttävät sitä. Näin ihon hyvä kosteuspitoisuus säilyy ja ylimääräinen vesi haihtuu. Tätä haihtumista säätelee ihon pinnalla oleva hydrolipidikalvo (joka koostuu rasvoista ja vedestä), joka auttaa suojaamaan ihoa. Kuivunut iho ei pysty pidättämään vettä, koska hydrolipidikalvo ei enää toimi ja iho kuivuu.

Olen aina sanonut, että minulla on kuiva iho, koska luulin, että se on termi, joka koskettaa kaikenlaista ihoa. Mutta ihoni on kuivunut... vaikka sen ei tarvitse olla. Muuttamalla ihonhoitotuotteeni ”kosteuttaviksi” ihoni on todella saanut takaisin mukavuutta ja pehmeyttä

Stacy, 48 vuotta.
AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

ASIANTUNTIJAN NEUVOJA

Kuka tahansa voi jossain vaiheessa kärsiä kuivuneesta ihosta. Se ei ole patologinen tila. Paluu normaalitilaan on mahdollista saavuttaa nopeasti hyvällä sisäisellä nesteytyksellä (juomalla riittävästi vettä) ja ulkoisella nesteytyksellä (käyttämällä kosteusvoidetta).

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

tehdä

 • Noudata kosteuttavaa ihonhoitorutiinia, joka tarjoaa iholle vettä, mutta myös keinoja veden ”säilyttämiseksi” iholla: tämä on runsaasti kosteuttavia ainesosia sisältävien ihonhoitotuotteiden tehtävä. Päivittäin käytettynä ne kosteuttavat ihoa, estävät sitä menettämästä liikaa vettä ja vahvistavat ihon suojaa.
 • Juo runsaasti vettä (1,5–2 litraa päivässä) ja syö runsaasti vettä sisältäviä hedelmiä ja vihanneksia, kuten kurkkuja, salaattia, tomaatteja, kesäkurpitsaa, persikoita, ananasta, mansikoita, vesimelonia ja appelsiineja.
  Runsaasti E-vitamiinia sisältävät elintarvikkeet auttavat myös pitämään ihon kosteutettuna, erityisesti sen pinnalta. E-vitamiinia on kasviöljyissä, kuten oliiviöljyssä tai rypsiöljyssä, pinaatissa ja pähkinöissä, kuten manteleissa, maapähkinöissä ja hasselpähkinöissä, sekä avokadossa.

Välttääksesi ihon kuivumisen

 • Suojaudu auringolta silloinkin, kun se ei ole näkyvissä. Suojaa kasvot ja niska UV-säteiltä joka päivä korkean suojakertoimen (SPF50+) aurinkovoiteella.

Tehokas ihonhoitorutiini tarkoittaa oikeiden tuotteiden käyttöä ja oikeiden tapojen omaksumista joka päivä! Jos haluat rauhoittaa ja kosteuttaa ihoasi, käytä hoitorutiinia, joka sisältää hellävaraisen puhdistusaineen ja erityisiä hoitotuotteita. Asiantuntijamme antavat sinulle parhaat neuvonsa.

Miten puhdistaa kuivunut iho oikein?

 • Käytitpä meikkiä tai et, puhdistus on ihonhoitorutiinin ensimmäinen askel ihon rauhoittamiseksi ja sen tasapainon säilyttämiseksi.
   
 • Käytä aamuin ja illoin puhdistusvoidetta (erityisesti talvella) ja levitä sitä sormenpäilläsi. Jos haluat säästää aikaa, kokeile misellivettä, jolla on sekä puhdistava että kosteuttava vaikutus.

Milloin kosteusvoidetta tulisi käyttää?

 • Levitä aamuisin ihon suojaamiseksi kevyttä kosteusvoidetta, joka toimii tarvittaessa myös meikinalusvoiteena. Tämä on tärkein vaihe, jotta iho voi säilyttää suojaavan tehtävänsä. Tehokkaaseen kosteutukseen suositellaan myös voiteen levittämistä iltaisin: kahdesti päivässä käytettävä voide palauttaa ihon kimmoisuuden, pehmeyden ja heleyden nopeammin ja kestävämmin.

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lue lisää

Lue lisää kuivasta ihosta

Palaa alkuun