AD_REACTIVE SKIN_FACE_WOMAN_2021
Sisältö

Miten rauhoittaa herkästi reagoivaa ja punoittavaa kasvojen ihoa?

Kun kylmä tai kuuma ilma, stressi tai punastuminen mielitiettysi edessä saavat kasvosi punoittamaan. Kihelmöikö ja punoittaako ihoasi joskus todella epämukavasti? Siinä tapauksessa ihosi on herkästi reagoiva. Miksi iho muuttuu punaiseksi? Mikä selittää ihon herkkyyden? Mitä ihonhoitotuotetta tai rauhoittavaa voidetta kasvoille tulisi käyttää ihon rauhoittamiseksi ja punoituksen vähentämiseksi? Tässä kaikki vinkkimme, joilla pääset eroon punoituksesta.

Millainen on herkästi reagoiva, punoittava iho?

Tärkeimmät asiat yhdellä silmäyksellä:

  • Mitä näemme, sen myös tunnemme: iho ei kestä enää! Se on kireä, kutiseva ja sitä kuumottaa. Iholla on myös punaisia laikkuja (eryteema), jotka tulevat ja menevät. Ihon reaktiot voivat johtua stressistä, kuumuudesta tai kylmyydestä, tietyn tuotteen käytöstä tai jopa vedestä tai hankauksesta jne.
  • Mitä iholla tapahtuu: herkästi reagoiva, punoittava iho ei siedä ympäristön haittatekijöitä. Iho ei ole kunnolla suojattu. Toisin sanoen iho ei enää hoida suojaavaa tehtäväänsä kunnolla, se on liian läpäisevä ja kuivuu. Tästä johtuen mahdollisesti ärsyttävät tekijät pääsevät tunkeutumaan ihoon. Koska iho ei ole kunnolla suojattu, se reagoi liioitellusti sellaisiin tekijöihin, jotka eivät vaikuta muihin ihotyyppeihin. Tätä kutsutaan ihon yliherkkyydeksi. Kasvojen punoitusta aiheuttavat tekijät voidaan jakaa ulkoisiin tekijöihin, jotka liittyvät ympäristöön (kosmetiikka ja hygieniatuotteet, ilmansaasteet, vesi, kylmyys, kuumuus, lämpötilan vaihtelut, auringon UV-säteily ja/tai kemialliset tekijät), ja yksilöllisiin tekijöihin, kuten tietyt hormonaaliset tai emotionaaliset tekijät (erityisesti stressi ja ahdistus). Vaalea iho kärsii näistä oireista eniten.

Aina kun olen stressaantunut, ihoni muuttuu punaiseksi. Olen aina etsinyt sopivaa ihonhoitotuotetta, jolla pääsisin eroon punoituksesta. Sen lisäksi minun on opittava käsittelemään stressiä. Ajan mittaan olen huomannut, että hoitamalla ihoani päivittäin ja käyttämällä sopivaa rauhoittavaa, punoitusta ehkäisevää voidetta pystyn vähentämään ihon ärtyneisyyttä, jolloin punoitusta näkyy vähemmän.

Claire, 38 vuotta

Herkästi reagoiva iho numeroina

60 %

kärsivistä ihmisistä on naisia

25 vuotta

on ikä, josta alkaen oireet alkavat ilmaantua

37,6 %

Euroopan väestöstä kärsii herkästi reagoivasta ihosta

Orvaskeden herkkyys on yleinen patofysiologinen mekanismi aknen, ruusufinnin ja herkästi reagoivan ihon kohdalla ja siihen liittyy ihon tulehtuminen. Gabriella Fabbrocini,

Peaux sensibles, peaux réactives, L.Misery Annales de dermatologie et de vénéréologie (2019) 146, 585–591 

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Välttääksesi ihon punoitusta mahdollisimman hyvin, vältä ihon liiallista rasitusta. Voit yksinkertaistaa päivittäisiä ihonhoitorutiinejasi esimerkiksi karsimalla tuotteita ja käyttämällä hellävaraisia rutiineja.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

tehdä

  • Puhdista, kosteuta ja hoida. Kasvojen punoituksen rajoittamiseksi on tärkeää käyttää hellävaraisia ja hajusteettomia tuotteita. Koska tämäntyyppinen herkkä iho vaatii asianmukaista hoitoa ja oikeanlaisia tuotteita käyttämällä vältetään allergioiden ja ihoärsytyksen riskit. Punoittavat kasvot kuivuvat helposti. Kuivuus voi pidentää punoituksen kestoa.
  • Noudata terveellisiä elämäntapoja. Torjuaksesi kasvojen punoitusta ja rauhoittaaksesi herkästi reagoivaa ihoasi on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja ja terveellistä, tasapainoista ruokavaliota.

Välttettävää

Alkoholia, kahvia ja mausteista ruokaa tulisi vähentää. Nämä edistävät ihon verisuonten laajentumista. Suosi tulehdusta ehkäiseviä ja hyviä rasvahappoja sisältäviä elintarvikkeita (kuten kalaa, kasviöljyjä, juustoa, tummaa suklaata, avokadoa, manteleita ja kananmunia). 

Tehokkaassa rutiinissa on kyse oikeanlaisista tuotteista ja käyttötavoista! Jos haluat hiljalleen vähentää näkyviä merkkejä ja kasvojen punoitusta sekä lievittää herkästi reagoivan ihon kiristystä, punoitusta ja kirvelyä, noudata ihonhoitorutiinia, johon kuuluu hellävarainen puhdistus, kosteutus ja hoito. Miten valita ihonhoitotuotteet meikinpoistoon, kosteutukseen ja punoituksen hoitoon? Asiantuntijamme neuvovat sinua ihonhoitotuotteiden valitsemisessa ja käytössä.

Miten puhdistaa ja poistaa meikki
herkästi reagoivalta iholta?

  • Käytä hajusteetonta meikinpoistoainetta, joka on dermatologisesti testattu herkälle iholle. Käytitpä meikkiä tai et, puhdistus on ihonhoitorutiininrutiinin ensimmäinen askel. Se poistaa epäpuhtaudet, suojaa ja kosteuttaa herkästi reagoivaa ihoa ja vähentää näin punoitusta!
  • Puhdista kasvot ja kaula hellävaraisesti aamuin ja illoin puhdistusaineella, joko puhdistusvoiteella, -geelillä tai misellivedellä. Jos käytät voidetta, levitä sitä sormenpäilläsi kevyin hierovin liikkein. Tämä on iholle hellävarainen menetelmä ja antaa sille mahdollisuuden rauhoittua ilman kiristyksen tunnetta. Poista voide sitten varovasti vanulapulla.
    Jos pidät enemmän misellivedestä, levitä sitä kasvoille, silmille ja huulille uudelleenkäytettävällä puuvillalapulla. Ne ovat usein pehmeämpiä kuin kertakäyttöiset vanulaput

Miten rauhoittaa herkästi reagoivaa ihoa ja sen
punoitusta?

Aamuin illoin: levitä herkälle iholle sopivaa kosteuttavaa kasvovoidetta, joka rauhoittaa ihoa ja hoitaa paikallista punoitusta. Ota pieni määrä voidetta sormenpäihisi ja taputtele sitä varovasti kasvoillesi. Taputtele voidetta alueille, jotka ovat punaisia ja kuumottavia, erityisesti poskiin ja nenään sekä tarvittaessa leukaan. Vältä levittämistä pyörivin liikkein, sillä se voi olla iholle liian voimakasta ja lisää punoitusta

HERKÄSTI REAGOIVA IHO

BIOLOGY CALM

Ihoa rauhoittava dermatologinen hoitotuote

Tämä dermatologinen ja sertifioitu luonnonmukainen ihonhoitotuote lievittää epämukavuuden ja kuumotuksen tunnetta sekä suojaa ja kosteuttaa herkästi reagoivaa ihoa.

Lue lisää

BIOLOGY CALM
Palaa alkuun