AD_MODELS_WOMAN-LOOK-LEFT_2021
Sisältö

Ravitseva kasvovoide: kenelle ja mihin tarkoitukseen?

Kasvojen kuiva iho on epämiellyttävä: iho tuntuu kireältä, se on herkkä ja punoittava tai jopa laikkujen voi ilmaantua – ihosi huutaa apua! Hoida ihoa tehokkaasti ja päivittäin ravitsevalla kasvovoiteella. Ihon kuivuus johtuu siitä, että siitä puuttuu rasvaa (lipidejä) ja välttämättömiä rasvahappoja. Seurauksena on, että ihon ”suojaava” kalvo (hydrolipidikalvo) muuttuu eikä se kestä enää yhtä hyvin ympäristön haittatekijöitä. Mikä aiheuttaa ihon kuivuuden? Millainen ihonhoitorutiini minun pitäisi ottaa käyttöön kuivan ihon rauhoittamiseksi ja ravitsemiseksi? Mikä kosteusvoide sopii erittäin kuivalle kasvojen iholle? Asiantuntijamme jakavat käytännön neuvojaan ihon rauhoittamiseksi ja sen pehmeyden palauttamiseksi.

KUIVAN IHONI YMMÄRTÄMINEN

Kuiva vai kuivunut iho: miten erottaa ne toisistaan?

Kuivasta ihosta puuttuvat lipidit eli rasva-aineet, jotka ovat välttämättömiä, jotta iho voi toimia suojakilpenä ulkoisia haittatekijöitä ja veden haihtumista vastaan. Kuivan ihon merkit: kireys, laikut, punoitus ja jopa ärsytys.

Kuivuneelta iholta puuttuu vettä: tämä ilmiö voi koskettaa kaikkia ihotyyppejä. Janoisen ihon merkit: elinvoimansa menettänyt, karhea iho, kuivuuden aiheuttamat juonteet.

Siksi on tärkeää antaa iholle sitä, mitä se tarvitsee: lipidejä, jotka ravitsevat ja vahvistavat kuivaa ihoa, tai vettä, jos iho on kuivunut. Eikä päinvastoin...

Onko ihosi kuivunut?

Neuvoja kosteuttavaan ihonhoitoon

Millainen on kuiva iho?

Tärkeimmät asiat yhdellä silmäyksellä:

  • Mitä näemme, mitä tunnemme: kireys, ihon kuoriutuminen, pienet juonteet tietyillä kasvojen alueilla.
  • Mitä iholla tapahtuu: Kuivan tai erittäin kuivan ihon orvaskedeltä (ihon ylimmältä kerrokselta) ja ihon suojakalvolta, eli hydrolipidikalvolta puuttuu lipidejä. Ihon oma suoja ei toimi kunnolla, vaan sen suojamuuri on heikentynyt. Mitkä ovat seuraukset? Iho ei pidä vettä yhtä hyvin ja se kuivuu. Iho on myös alttiimpi ulkoisille haittatekijöille. Siksi sitä on ravittava, kosteutettava ja suojeltava.
    Kuivuus voi olla geneettistä (kuiva iho periytyy äidiltä tyttärelle) tai liittyä ikään (vaihdevuosien aikoihin) tai epäsopivaan kosmetiikkaan tai lääkitykseen.

Minulta kesti jonkin aikaa tajuta, että minulla oli kuiva iho. Minun oli autettava sitä puolustautumaan ja hoidettava sitä oikeilla ihonhoitotuotteilla, eli sekä ravitsevilla että kosteuttavilla tuotteilla. Olen muuttanut ihonhoitorutiinejani ja nyt ihoni on kirkkaampi ja kimmoisampi.

Marine, 28 vuotta.

Kuiva iho numeroina

1/3

ihmisistä on kuiva iho

59,1 %

naisista EU:ssa on kuiva iho

42,8 %

miehistä EU:ssa on kuiva iho

AD_WEBSITE_EXPERT-DOSSIER_DERMATO_M-AMBONATI_2021

Asiantuntijan neuvoja

Kuiva iho on herkempi ulkoisille haittatekijöille. Ravitseva voide suojaa sitä, joten muista levittää sitä aamuin illoin.

Tohtori Marco Ambonati, ihotautilääkäri

tehdä

  • Ota käyttöön hoitorutiini, joka on suunniteltu erityisesti kuivalle tai erittäin kuivalle iholle. Levitä ihonhoitotuotteita hellävaraisesti sormenpäilläsi aamuin ja illoin. Käytä sopivaa meikinpoistoainetta. Levitä tuote pestävällä puuvillalapulla, joka on pehmeämpi kuin kertakäyttöiset vanulaput. 
  • Juo runsaasti vettä ja pidä huoli vitamiinien saannista, erityisesti A-vitamiinin ja hivenaineiden. Myös rasvahappojen (omega 3, 6 ja 9) saanti on tärkeää. Niitä on rasvaisessa kalassa, mutta myös eläinperäisissä elintarvikkeissa, kuten maksassa tai voissa, tai värikkäissä hedelmissä ja vihanneksissa (meloni, aprikoosi, porkkana, tomaatti jne.).

Välttääksesi ihon kuivumisen

  • Aurinko! Suojaa kasvosi ja niskasi UV-säteiltä joka päivä, vaikka aurinko ei paistaisikaan, käyttämällä korkean suojakertoimen (SPF50+) aurinkovoidetta.

Tehokkaan ihonhoitorutiinin toteuttaminen tarkoittaa oikeiden tuotteiden valintaa ja oikeiden tapojen omaksumista! Jos haluat vähentää kasvojen kuivuuden näkyviä merkkejä ja lievittää ihon kiristystä ja epämukavuutta, käytä hellävaraista puhdistustuotetta ja sopivia ihonhoitotuotteita. Noudata asiantuntijoidemme neuvoja.

Miten puhdistaa kuiva iho oikein?

  • Käytitpä meikkiä tai et, puhdistus on ihonhoitorutiinin ensimmäinen askel ihon heleyden ja tasapainon säilyttämiseksi. Saadaksesi kuivan ihosi taas mukavan tuntuiseksi, käytä puhdistusvoidetta (etenkin talvisin) ja levitä se iholle sormenpäilläsi. Voit kokeilla myös misellivettä, jolla on sekä puhdistava että kosteuttava vaikutus.
  • Jos käytät puhdistusvoidetta, levitä sitä sormenpäilläsi kevyin hierovin liikkein rauhoittaaksesi ihoa ja lievittääksesi sen kireyttä. Poista voide varovasti vanulapulla. Jos käytät mieluummin misellivettä, levitä sitä kasvoille, silmille ja huulille uudelleenkäytettävällä puuvillalapulla. Ne ovat usein pehmeämpiä kuin kertakäyttöiset vanulaput.

Miten hoitaa kuivaa tai erittäin kuivaa ihoa?

  • Levitä aamulla täyteläistä ja ravitsevaa voidetta, joka toimii myös meikinalusvoiteena. Tämä on tärkein vaihe ihon suojaavien ominaisuuksien ylläpidossa. Iltaisin on suositeltavaa levittää ravitsevaa voidetta: kahdesti päivässä käytettävä ravitseva voide palauttaa ihon kimmoisuuden, pehmeyden ja heleyden nopeammin ja kestävämmin. Tätä rutiinia voit käyttää päivittäin joko ihon hoitona kylminä vuodenaikoina tai kun iho on kuivunut epäsopivan kosmetiikan käytön, sairauden, väsymyksen jne. vuoksi.

  AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lue lisää

Lue lisää kuivasta ihosta

Palaa alkuun