AD_EXOMEGA_EMOLLIENT_CREAM_BOY AND MOTHER BED3_LIFESTYLE_200ML_2022

Viisi vinkkiä kutinan ehkäisyyn

Tässä viisi hauskaa vinkkiä, joilla voit harhauttaa ja rentouttaa lastasi, kun hänen ihonsa kutisee. Nämä vinkit rauhoittavat jännitystä ja täydentävät hoitorutiinin opettelemista. Atooppiselle iholle sopivan voiteen päivittäisestä käytöstä tulee perheen yhteinen hetki.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_GRENOUILLE_2022 512x512

RENTOUTUMISVINKKEJÄ
 

Kyykisty kuin sammakko Miten sammakot seisovat paikallaan lammen reunalla? Pyydä lasta kyykistymään ja olemaan liikkumatta. ”Pidä selkä suorana, laita kädet lattialle ja sulje silmät. Lasketaan viiteen, sitten ”kurnutamme” yhdessä ja teemme sen niin monta kertaa kuin tarvitaan. 

MIKSI? Asento auttaa lastasi keskittymään sammakkoasentoon ja unohtamaan kutinan. Sen toistaminen on rentouttavaa

VINKKEJÄ TUNTEIDEN HALLINTAAN
 

Ravista rauhoituspurkkia! Tehkää yhdessä ”rauhoituspurkki”: sekoita pienessä lasipurkissa (tai pullossa) kuumaa vettä, nestemäistä liimaa, pieniä esineitä (nappeja, siemeniä jne.) ja muutama tippa väriainetta. Sulje hyvin ja ravista. Kun kutina alkaa, pyydä lastasi ottamaan purkki molempiin käsiinsä ja ravistelemaan sitä toistamaan: ”Kutina, jätä minut rauhaan!” Lapsi voi toistaa tätä harjoitusta niin monta kertaa kuin on tarve.

MIKSI? Ravistelemalla purkkia lapsi saa päästettyä höyryjään ulos, ja purkin pohjalle hitaasti vajoavien pienten esineiden tarkkailu rauhoittaa lasta

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_POT-DU-CALME_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_TAPIS-VOLANT_2022 512x512

KESKITTYMISVINKKEJÄ
 

Taikamatto! Makaa selälläsi ja aseta lapsi mukavasti vatsallaan vatsallesi. Pyydä heitä hengittämään hitaasti sisään samalla kun hengität ulos ja sitten hengittämään hitaasti ulos mahdollisimman pitkään. Lapsesi tuntee vatsansa laajenevan ja supistuvan samaan aikaan kuin sinun vatsasi. Harjoitukseen voi liittää lyhyen tarinan ”Kuvittele, että hengityksemme saa taikamaton lentämään ja viemään meidät korkealle taivaalle...

MIKSI? Lasten keskittyessä hengitykseen he rentoutuvat vähitellen. 
Tämä on ihanteellinen harjoitus sisäisen rauhan löytämiseen kriisitilanteessa tai juuri ennen nukkumaanmenoa. Erinomainen harjoitus matkalle unten maille!

HAUSKA LEIKKIVINKKI
 

Kapteeni käskee! Tässä on uudistettu versio kuuluisasta leikistä! Idea on yksinkertainen: pyydä lasta noudattamaan ohjeitasi, kun hän levittää hieman voidetta rintaan, kyynärpäihin jne. ”Kapteeni käskee: naputtele kyynärpäitä.” ”Kapteeni käskee: hiero rintakehääsi suurin pyörivin liikkein... ”

MIKSI? Hauska tapa oppia voiteen levittämistä ja oikeita keinoja kutisevan ihon hoitoon. Voitte leikkiä tätä leikkiä yhä uudelleen aina kun ihoa kutittaa, jotta voiteen levittämisestä tulee ilo eikä velvollisuus. Ennen kaikkea siitä tulee rutiini.

AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_JACQUES-A-DIT_2022 512x512
AD_WEBSITE_TIPS-ANTI-GRATOUILLES_MÉTÉO-DU-CORPS_2022 512x512

HAUSKA LEIKKIVINKKI
 

Millainen kehosi sää on? Kun kutina alkaa, pyydä lasta laittamaan sormensa kutiseville alueille ja kuvaamaan kutinan voimakkuutta sääsanoilla: ”Myrskyä selässä / Erittäin pilvistä kyynärpäissä / Myrskyä rinnassa jne.” Neuvo kussakin vaiheessa, miten voidetta voidaan levittää keholle ja kehota lasta levittämään itse. Voidetta levitettäessä, sää rauhoittuu ja aurinko paistaa jälleen!
 

MIKSI? Tämä on leikinomainen tapa rauhoittaa kutisevia alueita ja totuttaa lapset voiteen päivittäiseen käyttöön.

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lue lisää

Lisäohjeita niille, joilla on ihottumalle altis iho
 

Äiti, mitä on atopia?

Palaa alkuun