AD_EXOMEGA_MOTHER AND BOY ARE PLAYING_LIFESTYLE_2022

Äiti, kerro mitä on atopia?

Vanhempana oleminen ei ole aina helppoa. Kun lapsellasi on atooppiseen ihottumaan taipuvainen iho, tilanne on vieläkin monimutkaisempi. 
Selvitä vastaukset kysymyksiin ja auta lapsia ymmärtämään herkkää ihoaan ja elämään sen kanssa paremmin.

KUTINA 
 

”Äiti, miksi minua kutittaa koko ajan? ” Koska ihosi on erilainen. Se on kuiva ja altis atooppiselle ihottumalle. Aivan kuin iholta puuttuisi kilpi, joka suojaa sitä kaikelta ulkopuoliselta. Koska iho on kuiva, se on herkempi ja reagoi punoittamalla. 
Siksi iho voi tuntua epämiellyttävältä ja sitä voi kutittaa. Mutta mitä enemmän raavit ihoasi, sitä enemmän sitä kutittaa. Itse asiassa kutina on ihon tapa kertoa, että sitä on hoidettava! Rauhoittaaksesi ihoasi ja osoittaaksesi, että välität siitä, on tärkeää käyttää voidetta oikein. 
On tärkeää tehdä tämä joka päivä poikkeuksetta, muuten kutina voi häiritä sinua... jopa yöllä!

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION2_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION1_2022 577x577

SUHDE MUIHIN 
 

” Ystäväni pelkäävät, että naarmuni tarttuvat heihin. Onko se totta?” Ei tietenkään! Älä huoli, sillä ihosi oireet eivät ole tarttuvia, ja ystäväsi voivat koskettaa sinua huoletta. Ihosi on kuiva ja altis atooppiselle ihottumalle. Sillä on vaikeuksia puolustautua, ja siksi sitä kutisee. 
Ystäväsi ovat huomanneet punoituksen. Mutta tiesitkö, että monilla lapsilla ja aikuisilla on sama ongelma kuin sinulla! Hyvä uutinen on, että tämä menee varmasti ohi, kun olet vanhempi. 
Sillä välin voit leikkiä huoletta ystäviesi kanssa. Jatkamme voiteen levittämistä päivittäin, sillä se tekee hyvää ihollesi!

VOITEEN PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ
 

”Miksi minun täytyy levittää voidetta joka päivä? ” Koska ihosi on erityinen, kuiva ja altis atooppiselle ihottumalle, tämä voide on ihosi paras ystävä. Sillä on supervoima, joka hoitaa ja rauhoittaa ihoa, kun se kutisee. 
Ihosi on hyvin kuiva ja tarvitsee ravintoa. Silloin kun et raavi sitä, voit paremmin. 
Käyttäessäsi voidetta päivittäin, autat ihoasi vahvistumaan. Ja ennen kaikkea, sitä kutittaa entistä vähemmän.

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION3_2022 577x577
AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION4_2022 577x577

EPÄREILUUS
 

” Isä, miksi en voi mennä uimaan Paulin kanssa? ” Koska ihosi ei ole aivan samanlainen kuin Paulin, vaan se on herkempi. Aivan kuin sillä ei olisi kilpeä, jolla se voi puolustautua... Vähän kuin kilpikonna, jolla ei ole kilpeä! 
Atooppiselle ihottumalle altis ihosi on kuiva. Paikoin se voi olla punoittava ja kutiava. Uima-altaan vesi voi ärsyttää ja kuivattaa sitä entisestään, jolloin alat raapia sitä entistä enemmän. Kutinan lievittämiseksi meidän on rauhoitettava ihoa. 
Tiedätkö, miten me teemme sen? Jatkamme kutinaa rauhoittavan voiteen käyttöä päivittäin. Kun ihosi paranee, voit paremmin! Ja voit lähteä Paulin kanssa uimaan. Opettelemme elämään ihosi kanssa niin, että voi silti pitää hauskaa ystäviesi kanssa. 

ATOPIAN VAIHEET
 

” Ihoni ei enää kutise. Voinko lopettaa voiteen käytön? ” Oletko huomannut, että vaikka iho ei enää kutise, se on silti kuiva? Tämä tarkoittaa, että iho on edelleen herkkä. Vaikka sitä ei aina näe, iho on kuitenkin herkkä. Siksi ihottuma ja kutina voivat palata.
Voiteen levittämistä on jatkettava päivittäin ja iho on kuivattava hyvin kylvyn jälkeen, mutta varovasti taputtelemalla. 
Ihon hoitaminen antaa myös mahdollisuuden yhteisiin hetkiin. Puhutaan myös siitä. Tiedän, että olet kyllästynyt ja haluat, että oireet vain katoaisivat! Ole kärsivällinen, sillä kaikki voi muuttua aikuisena. 

AD_WEBSITE_QUESTIONS-ENFANTS-ATOPIE_QUESTION5_2022 577x577

AD_WEBSITE_PICTO_BLOC-PUSH-ARTICLE_2021

Lue lisää

Lisäohjeita niille, joilla on ihottumalle altis iho
 

Viisi vinkkiä kutinan ehkäisyyn

Palaa alkuun