AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_TEST-DTO_2021

Herkälle iholle sopivat koostumukset

Meille on tärkeää auttaa herkkää ihoa voimaan paremmin. Tieteellinen tarkkuus ohjaa toimintaamme tuotekehityksen jokaisessa vaiheessa.

Joka päivä 326 asiantuntijaa neljässä tutkimus- ja kehityskeskuksessa työskentelevät parhaan mahdollisen tehon ja siedettävyyden takaamiseksi. Ainesosien valinta ja turvallisuus, koostumuksen tasapainoisuus, valmiiden tuotteiden in vitro- ja in vivo -testit takaavat, että mitään ei jätetä sattuman varaan, vaan asiantuntijamme seulovat kaiken tarkasti. Suunnitteluvaiheesta markkinointiin jokainen tuote käy läpi useita satoja testejä. Jos huomataan ongelmakohta testeissä, tuote poistetaan. Tiukkuus tarkoittaa sitä, että emme tingi tehokkuudesta emmekä siedettävyydestä.

Vastauksia kysymyksiisi

Turvallisuus on etusijallamme emmekä tingi siitä koko tuotesuunnittelun aikana. Tämä perustuu tiukasti määriteltyihin vaiheisiin:
– Raaka-aineita valitessamme tarkistamme niiden alkuperän, tehokkuuden ja turvallisuuden.
– Keskitymme erityisesti raaka-aineiden terveys- ja ympäristövaikutuksiin.
– Koostumuksen osalta suojaamme tuotteen bakteereilta tai sieniltä.
– Varmistamme, että kaikki tuotteen ainesosat pysyvät vakaina ajan kuluessa.
Ja jos yksikin näistä vaiheista jää toteutumatta, tuotetta ei saateta markkinoille. Tämä on ollut osa farmaseuttista perintöämme ja konsernimme asiantuntemusta jo yli 60 vuoden ajan.

Ei, eurooppalaiset säännökset kieltävät sen.
Eläinkokeet on kielletty Euroopan unionissa vuodesta 2004 lähtien valmiiden tuotteiden osalta ja vuodesta 2013 lähtien näiden tuotteiden valmistuksessa käytettävien ainesosien osalta.
Olemme olleet tämän lähestymistavan edelläkävijöitä, ja käyttäneet jo vuodesta 1995 lähtien innovatiivisia rekonstruoituja ihomalleja.
Pierre Fabren tutkimus- ja kehitystiimit käyttivät vuonna 2019 laboratoriossaan 6 000 rekonstruoitua ihomallia varmistaakseen tuotteidemme turvallisuuden ja tehokkuuden ennen vapaaehtoisilla tehtävien in vivo -testien aloittamista. Testit tehdään ihotautilääkärin valvonnassa ja tarvittaessa käyttäen tehokkaita mittauslaitteita.
Lisäksi osallistumme taloudellisesti Euroopan komission ja kosmetiikkateollisuuden yhdessä toteuttamiin eurooppalaisiin tutkimusohjelmiin, joilla kehitetään vaihtoehtoisia menetelmiä eläinkokeille.

Tuotteissamme tarvitaan kaikkia valitsemiamme ainesosia. Dermokosmetiikkatuotteen on vastattava ihosi tarpeita. Tuotteet sisältävät yhtä tai useampaa vaikuttavaa ainetta ja apuaineita, jotka on huolellisesti valittu niiden tehokkuuden tai oireen hoidossa tarvittavan vaikutuksen perusteella.
Näiden ainesosien yhdistelmä takaa:
– Miellyttävä koostumus, jotta kuluttaja haluaa käyttää tuotetta tai pitää kiinni ihonhoito-ohjelmastaan.
– Vakaa koostumus, joka takaa tehokkuuden pitkällä aikavälillä.
– Asianmukainen säilyvyys tuotantohetkestä sen viimeiseen käyttöpäivään asti ja koko käytön ajan.
– Kaiken tämän lisäksi varmistetaan tuotteen siedettävyys tiettyjen ihosairauksien hoidossa.
Tuotteissamme on täydellinen tasapaino huolellisesti valittuja ainesosia, joilla jokaisella on tärkeä tehtävä.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EVAL-TOXICO_2021 1440x700

Ainesosien toksikologinen arviointi

Ensinnäkin arvioimme tuotteisiimme sisältyvät ainesosat:

 • Ainesosan pitoisuus, joka joutuu kosketuksiin ihon tai hiusten kanssa.
   
 • Kosketusaika, riippuen tuotteen tyypistä (poishuuhdeltava tai iholle jätettävä tuote).
   
 • Tuotekategoria (kasvot, vartalo, hiukset) ja siten altistumisalue. 
   
 • Huomio kiinnitetään erityisesti ”herkkään” väestöön, eli vauvoihin, lapsiin, raskaana oleviin naisiin ja ihosairauksista kärsiviin.
   
 • Turvallisuusarvioija laatii yhteenvedon jokaisen käytetyn raaka-aineen turvallisuudesta. Yhteenveto sisältää kaikki edellä mainitut seikat ja sitä täydennetään perusteellisella tutkimuksella mahdollisten lisäaineiden ja epäpuhtauksien suhteen. Sen jälkeen ainesosalle annetaan myönteinen tai kielteinen arvio sen käytöstä aiottuun käyttötarkoitukseen ja sen kohderyhmän mukaan. Päätös sisältää myös mahdolliset rajoitukset, joita voidaan tarvittaessa soveltaa tuoteryhmän, tietyn väestöryhmän tai koostumuksen olosuhteiden mukaan.

Kullekin tuotteen raaka-aineelle tehdään keskimäärin kuusi erilaista toksikologista arviointia.
19 toksikologian asiantuntijaa työskentelee päivittäin taatakseen dermokosmeettisten tuotteiden turvallisuuden ja vaarattomuuden kuluttajillemme.
Jotta uusi ainesosa voidaan sisällyttää raaka-ainevalikoimaamme, sille on tehtävä useita in vitro -testejä ja analyysejä, jotka turvallisuusarvioija määrittää aineosan turvallisuuden varmistamiseksi. Tämä prosessi voi kestää jopa seitsemän kuukautta.
Kaikilla näillä toimenpiteillä varmistetaan, että markkinoille saattamamme tuotteet ovat täysin turvallisia.

AD_DERMATOLOGICAL-EXPERTISE_SKIN-CONSULTATION-ARMS-HANDS_LARGE_2021 1440x700

Valmiiden tuotteiden arviointi: käyttötestit ja kliiniset tutkimukset

Turvallisuusarviointia ei tehdä ainoastaan raaka-ainetasolla vaan myös lopputuotetasolla. Tässä noudatetaan seuraavaa prosessia:

Teemme prekliinisiä in vitro -testejä. Tuotetyypistä riippuen tähän voi sisältyä seuraavia testejä:

 • Siedettävyys silmille
   
 • Siedettävyys iholla
   
 • Fototoksisuus

Tämän jälkeen teemme vapaaehtoisilla kliinisiä in vivo -siedettävyystestejä. Sisäisen kehityssuunnitelmamme mukaan tutkimukset tehdään ensin terveellä iholla ja sitten kohderyhmällä:

 • Herkistymistesti maksimaalisissa altistumisolosuhteissa lääkärin valvonnassa
   
 • Ihon ja/tai silmien siedettävyystesti maksimaalisissa tai normaaleissa käyttöolosuhteissa ihotautilääkäreiden ja/tai silmälääkäreiden ja/tai lastenlääkäreiden valvonnassa.

Testit tehdään ihotautilääkärien valvonnassa ja/tai tehokkaiden mittauslaitteiden avulla, jotta voidaan taata niiden turvallisuus, tehokkuus ja siedettävyys.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COMMERCIALISATION_2021 1440x700

Valmistus ja markkinointi

A-DERMAn dermokosmeettista tuotetta voidaan markkinoida vain, jos jokainen edellisistä vaiheista on suoritettu ja niistä on saatu tyydyttäviä tuloksia sekä turvallisuuden että tehokkuuden kannalta. Jos jokin testeistä ei täytä vaatimuksiamme, tuotetta ei saateta markkinoille.

Konkreettisena esimerkkinä atooppisesta ihosta kärsiville lapsille tarkoitettu Exomega Control Emollient Cream -voide, jolle tehdään 592 valvontatestiä tuotteen suunnittelu- ja kehitysvaiheessa ennen sen markkinointia. Testausvaihe voi kestää jopa kolme vuotta ja sen avulla voimme taata tuotteen turvallisuuden ja tehokkuuden.
Kun tuote on saatettu markkinoille, Lounais-Ranskassa sijaitsevissa tehtaissamme tehdään jokaisen tuotantokerran aikana vähintään 164 testiä. Yhteensä 756 testiä yhdelle tuotteelle!
Tuotteemme valmistetaan Ranskassa, Tarnissa sijaitsevassa Soualin tehtaassamme.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_COSMETOVIGILANCE_2021 1200x600

Kosmetiikkavalvonta

Pierre Fabre -konserni, johon kuulumme, loi maailmanlaajuisen kosmetiikkavalvontaverkoston 14 vuotta ennen kuin eurooppalaiset kosmetiikkavaatimukset julkaistiin heinäkuussa 2013.

Tähän pääkonttorillamme työskentelevään 15 työntekijän verkostoon kuuluu kahdeksan farmaseuttia ja lisäksi yli 70 henkilöä maissa, joissa tuotteitamme markkinoidaan. Verkosto kehittää asiantuntemusta kaikista mahdollisista haittavaikutuksista, joita dermokosmeettisten tuotteiden käytön yhteydessä saattaa esiintyä. He tutkivat kuluttajan ja/tai hänen lääkärinsä/ihotautilääkärinsä kanssa mahdolliset reaktiot luottamuksellisesti.

Tämän verkoston ja palautteen ansiosta tuotteidemme turvallisuutta seurataan tarkasti koko niiden markkinoinnin ajan.
Tutkimalla perusteellisesti kuluttajilta tai terveydenhuollon ammattilaisilta saatua palautetta voimme jatkuvasti parantaa tuotteitamme.

Sterile Cosmetics:
tekninen saavutus

Tuotteiden sisältävä vesi edistää mikro-organismien kehittymistä. Tämän välttämiseksi on kaksi mahdollista ratkaisua:
 – Säilöntäaineiden tai säilöntäaineita vastaavien ainesosien käyttö mikro-organismien kehittymisen rajoittamiseksi.
– Koostumusten sterilointi, jolla poistetaan mikro-organismit valmistusprosessista: Sterile Cosmetics!

AD_WEBSITE_VEGETAL_EXOMEGA-CONTROL-CS_LAIT-200ML_LIFESTYLE_2021 577x577

Sterile Cosmetics on ainutlaatuinenvalmistustapa, jonka ansiosta tuotteissa ei tarvita säilöntäaineita. Luotamme farmaseuttisen tiimimme osaamiseen injektoitavien lääkkeiden valmistuksessa. Näiden lääkkeiden valmistaminen on vaatinut 10 vuoden tutkimustyön.

Sterile Cosmetics on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa ratkaisu, jolla pystymme valmistamaan säilöntäaineettomia tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän ainesosia ja jotka sisältävät vain välttämättömiä vaikuttavia ainesosia. Takuu turvallisesta ja tehokkaasta tuotteesta koko käyttöajan.

Sterile Cosmetic tarjoaa ainutlaatuista turvallisuutta herkimmällekin iholle.
Koska atopiaan taipuvainen iho on herkkä ja esiintyy usein lapsilla, A-DERMA päätti vuonna 2012 kehittää Exomega-voiteet Sterile Cosmetics -teknologialla. 

A-DERMAn Sterile Cosmetics -tuotteet sisältävät vain iholle välttämättömiä ainesosia ja ovat säilöntäaineettomia.

AD_WEBSITE_BRAND-PAGE_GDP-DTO-ERT_EXOMEGA-BAUME-CS_2021 577x577

A-DERMA EXOMEGA CONTROL 

Ainoat STERIILIT pehmentävät hoitotuotteet, joissa käytetään luonnollisia kasviperäisiä ainesosia ja jotka sisältävät vain välttämättömiä ainesosia erittäin kuivan, herkän ja atooppisen ihon rauhoittamiseksi. Kosteuttavia, suojaavia ja pitkäkestoisesti kuivuutta vähentäviä ihonhoitotuotteita vauvoille, lapsille ja aikuisille.

Potilaskeskeisyys

Potilaskeskeisyys on tärkeä osa lääketieteellistä osastoamme, joka on sitoutunut potilaisiin ja kuluttajiin ottamalla heidän tarpeensa ja odotuksensa huomioon tuotteiden ja palvelujen kehittämisessä: Yhteisöjen ja potilaslautakuntien organisointi, yhteistyökumppanuudet ja sponsorointi potilasjärjestöjen kanssa, epidemiologiset tutkimukset, sosiaalinen kuuntelu... 

Näin voidaan ymmärtää ja kuulla kroonisista ihosairauksista kärsiviä, joiden oireet ovat usein ”hyvin näkyviä”.

A-DERMAlla potilaskeskeisyys on perustavanlaatuinen lähestymistapa, ja se on sitoutuneen tuotemerkin keskeinen tavoite.
Vaikka siedettävyys ja tehokkuus ovat tärkeitä kriteerejä tuotteidemme arvioinnissa, myös päivittäinen käyttö, mukaan lukien helppokäyttöisyys ja käytännöllisyys, on tärkeä täydentävä kriteeri. 
Tämä vaatimus liittyy suoraan tuotteen tehokkuuteen.

AD_WEBSITE_EXOMEGA-CONTROL_SPRAY-200ML_PANIER_LIFESTYLE_2021 577x577

Exomega CONTROL
Emollient Spray

Erittäin hyvä esimerkki potilaskeskeiseen työhön perustuvasta tuotteesta on A-DERMAn Exomega CONTROL Emollient Spray: alle minuutissa levitettävä pehmittävä pikahoitotuote, joka on tarkoitettu parantamaan kuivan, atooppisen ihon päivittäistä vointia. 360°-suihkepakkauksen ansiosta tuote on käytännöllinen ja helppokäyttöinen.

■ Asiantuntijoidemme vastauksia

Miten tuotteiden turvallisuudesta voidaan olla varmoja?

Tutkimus- ja kehitysjohtajamme,
Xavier Ormanceyn, vastaus

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Miksi tuotteissa käytetään hormonitoimintaa häiritseviä aineita?

Toksikologimme,
Pierre Jacques Ferretin, vastaus

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Miksi tuotteissa on aina kiistanalaisia ainesosia?

 

Innovaatiokeskuksemme johtajan,
Anne Laure Gaudryn, vastaus

Playing YouTube videos requires the use of cookies in order to offer you targeted advertising based on your browsing For more information, please visit YouTube's « cookie » policy.

You have rejected Youtube's cookies and therefore you cannot view the video.

You can change your choices by clicking on « Cookie Settings » and accept Youtube's cookies to enable the video.

You can change this setting and withdraw your consent at any time.

Palaa alkuun