TURVALLISUUS & LUONNOLLISUUS – AINUTLAATUINEN LUOMUVILJELTY RHEALBA-KAURA® – TEHOAA TUTKITUSTI

#KAURANHOITAVAAVOIMAAIHOLLESI

LUE LISÄÄ MÄÄRITELMÄSTÄ JA HOIDOSTA

HERKKÄ IHO

MILLAINEN IHO ON HERKKÄ?

Herkkä iho ei ole vastustuskykyinen.

Kuvittele, että ostat pakkauksen kananmunia. Etkö käsittelekin munia erityisen varovasti, koska tiedät niiden rikkoutuvan muita ostoksia helpommin?

 

Samaa ajattelutapaa voi käyttää herkän ihon hoitamisessa. Herkän ihon suojakerros heikkenee nopeammin ja helpommin, minkä jälkeen iho on haavoittuvampi, läpäisevämpi ja ärtyy helpommin.

 

Ihon herkkyys on sen ominaispiirre. Esimerkiksi vauvan ihon vastustuskyky on heikko, koska se ei ole vielä täysin kehittynyt. Vanhusten iho on puolestaan ohut ja uusiutuu hitaammin. Iho voi olla myös luonnostaan hyvin kuiva. Herkkä iho voi johtua myös erilaisista stressitekijöistä, ulkoisista tai sisäisistä, kuten saasteista, säästä, kosmeettisista tuotteista, lääkkeistä tai ihosairaudesta, kuten aknesta tai atooppisesta ihottumasta. 

JOKA 4. ON HERKKÄ IHO

Kaikista ihmisistä, joilla on vaalea, pohjoismainen iho, 24 prosenttia on herkkäihoisia. Erityisesti 15–34-vuotiailla on herkkä iho. Tässä ikäryhmässä osuus on peräti 36 prosenttia. Herkkä iho on yleisempi naisilla kuin miehillä. Pohjoismaisen vaaleaihoisista naisista 32 prosenttia ja miehistä vain 15 prosenttia on herkkäihoisia.

 

Herkkä iho ilmenee usein tuntemuksina iholla: punoitusta, selvää kuivuutta, kireyttä, pistelyä ja kutinaa. Oireet voivat johtua ulkoisista tekijöistä, kuten kylmyydestä, lämmöstä, saasteista, tuulesta tai lääkehoidosta. Myös sisäiset tekijät, kuten ihosairaudet ja stressi, voivat herkistää ihoa.

 

Muista, että saat aina neuvoja ja ohjeita apteekista.