LUE LISÄÄ MÄÄRITELMÄSTÄ JA HOIDOSTA

HERKKÄ IHO

MILLAINEN IHO ON HERKKÄ?

Herkkä iho ei ole vastustuskykyinen.

Kuvittele, että ostat pakkauksen kananmunia. Etkö käsittelekin munia erityisen varovasti, koska tiedät niiden rikkoutuvan muita ostoksia helpommin?

 

Samaa ajattelutapaa voi käyttää herkän ihon hoitamisessa. Herkän ihon suojakerros heikkenee nopeammin ja helpommin, minkä jälkeen iho on haavoittuvampi, läpäisevämpi ja ärtyy helpommin.

 

Ihon herkkyys on sen ominaispiirre. Esimerkiksi vauvan ihon vastustuskyky on heikko, koska se ei ole vielä täysin kehittynyt. Vanhusten iho on puolestaan ohut ja uusiutuu hitaammin. Iho voi olla myös luonnostaan hyvin kuiva. Herkkä iho voi johtua myös erilaisista stressitekijöistä, ulkoisista tai sisäisistä, kuten saasteista, säästä, kosmeettisista tuotteista, lääkkeistä tai ihosairaudesta, kuten aknesta tai atooppisesta ihottumasta. 

Fragile skin diagram_FI.png

TIESITKÖ, ETTÄ JOKA NELJÄNNELLÄ POHJOISMAISISTA IHMISISTÄ ON HERKKÄ IHO?

Kaikista ihmisistä, joilla on vaalea, pohjoismainen iho, 24 prosenttia on herkkäihoisia. Erityisesti 15–34-vuotiailla on herkkä iho. Tässä ikäryhmässä osuus on peräti 36 prosenttia. Herkkä iho on yleisempi naisilla kuin miehillä. Pohjoismaisen vaaleaihoisista naisista 32 prosenttia ja miehistä vain 15 prosenttia on herkkäihoisia.

 

Herkkä iho ilmenee usein tuntemuksina iholla: punoitusta, selvää kuivuutta, kireyttä, pistelyä ja kutinaa. Herkälle iholle ominaista on pinnalliset ja laajentuneet verisuonet, joita saattaa olla erityisesti poskien ja nenän alueella. Oireet voivat johtua ulkoisista tekijöistä, kuten kylmyydestä, lämmöstä, saasteista, tuulesta tai lääkehoidosta. Myös sisäiset tekijät, kuten ihosairaudet ja stressi, voivat herkistää ihoa.

 

HERKÄN IHON HOITO

Herkkää ihoa hoidetaan erityisesti ulkoisilta tekijöiltä, kuten auringolta, tuulelta ja kylmältä. Herkkä iho kaipaa helliä ja mietoja tuotteita, joilla rauhoitetaan punoitusta ja vahvistetaan ihoa. Myös herkkää ihoa tulee kuoria - suosi tällöin hellävaraisia entsyymikuorintoja voimakkaiden ja karkeiden kuorinta-aineiden sijaan.  Varmista, että sinulla on erilliset tuotteet kasvojen ja vartalon iholle, koska iho on erilainen eri puolella kehoa.  

 

A-Dermalta löydät kasvojenhoitotuotteita herkän ihon eri tyypeille: Sensiphase soveltuu kuivalle ja herkälle iholle, joka kaipaa kosteutusta ja hehkua. Rheacalm puolestaan sopii hyvin herkälle, herkästi reagoivalle ja allergiselle iholle.

 

Herkälle vartalon iholle tarkoitetut A-Derma Essentials-tuotteet soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön.

 

Muista, että saat aina neuvoja ja ohjeita apteekista.