NÄIN LABORATORIOMME SAIVAT ALKUNSA

A-DERMAN TARINA

Tarina alkaa Lounais-Ranskasta 

ja jatkuu siellä vieläkin 

tav champs avoine key visual g1602478_30
A-DERMA-carte-simple.png

HERKKÄ IHO TUTKIMUSKOHTEENA

NÄIN KAIKKI ALKOI

Kaikki alkoi 1970-luvulla, kun kasvitieteestä innostunut farmaseutti Pierre Fabre Ranskan Castresista päätti viljellä kauraa. Se oli vähälle huomiolle jäänyt kasvi, jota on käytetty lääkintään yli kolmentuhannen vuoden ajan. Siitä alkoi laaja tutkimustyö, joka jatkuu Lounais-Ranskassa edelleen.

1982

Ensimmäinen kaurapohjainen tuote tulee markkinoille – A-Derman palasaippua. A viittaa sanaan avoine, joka on ranskaksi kaura, ja derma viittaa dermatologiaan eli ihotautioppiin. Kasviperäinen dermokosmetiikka on syntynyt. Tutkimuksen edetessä tietty kauralajike erottuu erityisesti muista. Kyseessä on valkoinen Rhealba®-kaura, jossa rauhoittavien molekyylien pitoisuus on kaikkein suurin. Dermatologisesta kaurasta tulee käsite.

1992

Markkinoille saadaan kaksi SOS-tuotetta tuoteperheisiin, joista tulee nopeasti klassikkoja: Epitheliale ja Dermalibour. Vuonna 1994 lanseerataan Exomega, erityisesti atoopikoille suunniteltu ihonhoitotuote.

2009

Uutena edistysaskelena Rhealba®-kauraa aletaan käyttää jo sen versovaiheessa. Rhealba®-kauran hennoissa oraissa on vieläkin suurempi pitoisuus vaikuttavia aineita, jotka tasapainottavat, rauhoittavat ja korjaavat herkän ihon suojakerrosta.

2012

Tuotteiden säilymiseen liittyvä innovaatio johtaa Sterile cosmetics® -tavaramerkin ja Exomega DEFI -korkkimekanismin kehittämiseen. Prosessissa poistetaan kaikki säilöntäaineet ja kontaminaatioriski, jotta herkimmällekin iholle pystytään tarjoamaan parasta hoitoa.

2015

Markkinoille tulee Epitheliale A.H DUO, ensimmäinen ihovaurioita korjaava ihonhoitotuote ihon pinta- ja suojakerroksen palauttamiseen.